‘Eigenlijk is everything hetzelfde, terwijl everything is different’

In Moskou gaat het leven door sof he niets aan de hand is. Op het first gezicht nobody knows about the ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne.

Jarron Kamphorst17 July 202210:00

Because of the Moscow suffering, the warm air blows on the asphalt. Het is heet in the Russian hoofdstad. Bevangen door de hitte sjokken de inwoner van de miljoenenstad van schaduw naar schaduw voordat ze neerploffen op een van de full terrassen op zoek naar de nodige verkoeling.

The Muscovites laven zich aan de zomer the ze na een eindeloze winter than een oude vriend welkomen. In the speeltuinen glijden children van de gloeiendhete glijbaan af, door de Moskva-rivier were offered to tourists zich vergapen aan de rode muren van het Kremlin. Op de bankjes in de parken puffen ouderen leunend op hun wandelstok uit, terwijl iets verderop vozende stelletjes vergeten dat ze not alleen op de wereld zijn.

Op het eerste gezicht is het a zomerdag than any other. Zorgeloos, vreedzaam bijna. Van de ‘speciale militaire operatie’ the Moscow and February ontketende in Buurland Oekraïne is vrijwel geen teken. Only the complete toeschouwer notices the propagandistic posters that hang in the bus stops at the door of the city. ‘For Russia, for the children of the Donbas’, he states that there is no reading from a child’s hand that is full of pink.

“Eigenlijk is everything hetzelfde, otherwise everything is different”, omschrijft Daria Sergejevna de sfeer in haar geboortestad. Het is the first keer dat de twintiger weer in Moskou is het Kremlin tot militaire actie passed in Oekraïne. Ze works for a design requirement in Dubai and there is a couple of works on family bezoek. “Het voelt niet meer hetzelfde”, says ze met vertwijfeling in hair stem. “Het is alsof a dystopie werkelijkheid has become.”

Muscovites zoeken de zon op aan de oever van de rivier.Beeld AP

Want that he aan de oppervlakte niets aan de hand lijkt, is always schijn, weet ze uit own experience. “Een vriend van mij is two dagen terug gearresteerd. Hij was erg acttief op sociale media en daar ageerde hij tegen de regering en het leger. Hij is not a known blogger and yet it is within the most important political area of ​​the world. Nu zit hij in hechtenis. Ze write hem van het verspreiden van nepnieuws.”

Actually, it’s here that it’s also with the subject. Weerzin zelfs. “Kijk dan om je heen” (“Kijk dan om je heen”), will be seen in the Gorki Park. There are fewer people who want to see the zones and like mensen op bankjes thoughteloos aan ijsjes terwijl ze kijken hoe de fontein in het centrale park langs de rivier danst op het ritme van Klassieke muziek. “Everyone enjoys van de zomer sof he niets aan de hand is. Hey can that? Het is dat ik here family, maar ik can nooit more in Russia wonen. I can never live in a country that elders zulke gruwelijke misdaden begaat. This is my thuis niet meer.”

Het is a zeldzame zienswijze in Russia. Volgens recent opiniepeilingen van het onafhankelijke Levada Centrum steunt ruim driekwart van de peopleing de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne. Vijfter Tatjana Vasiljevna prescribes the stem van de seaderheid. Same met haar man zit ze op een bankje in hetzelfde Gorki Park. “Het is hoog tijd dat Russia uniquely eens and maakt aan de arrogante houding van het West”, says zegt. “Oekraïne is historically gezien altijd een bevriend land weveest, maar nu zijn ze daar hersenspoeld door westerse invloeden, met name de jonge generatie. Waarom haten zij Russia zo erg, wat hebben wij ze ooit misdaan?”

Terwijl de woorden as mitrailleursalvo’s uit hair moon shoot, crimps hair real genoot steeds verder ineen. Of these there are no hairs that can be housed. “Waarom zou ik”, slaat ze verontwaardigd uit. “So I don’t think I’m over it in het can’t scold me when someone has something to do with it. Iedereen weet what he was born in Oekraïne, daarom steun ik de speciale militaire operatie ook”.

Families are living in Neglinnaja-rivier, a zijrivier van de Moskva which flows from the Kremlin to Moscow.  Beeld AP

Families are living in Neglinnaja-rivier, a zijrivier van de Moskva which flows from the Kremlin to Moscow.Beeld AP

Opvallend is hoe dereen in the Gorki Park consequently the eufemistic term van het Kremlin used om the conflict in Oekraïne te benoemen. As het beestje bij zijn naamt, there is always a risk of a penalty from maximum vijftien jaar cel. This is also the case for the door in the seventeenth year of Madina Vladimirovna, which has been formulated in the hair of the door. “We can change some of the situations. So as wel vaker het geval is in Russia”, says ze enigszins gelaten. “Dat is triest, maar het is also de russian reality and that weet iedereen in dit country. All of the friends and families are het mogelijk om te zeggen what ever really thinks about de speciale operatie, maar publicly moet je op je tellen letten. Want je weet maar nooit”.

What mening over de ‘nieuwe situation’ is, let ze daarom also liever in het midden. Al mean ze wel dat het always not so makkelijk is as het lijkt. “Waar twee vecht, twee are to blame. It is only possible that there is no risk in a conflict of the debt that is due to you”. For twins Sergejevna zijn het dit soort uitspraken the door het hard snijden. “Ik sta altijd aan de kant van de slachtoffers”, verbrüh ze. “En het is in dit geval heel duidelijk how het slachtoffer is en how de dader.”

ttn-31