staatszender voorspelt uitbreiding van Rusland tot ‘strongest power van de nieuwe wereld’

Bekijk de video:

Poetin maakt zijn opmerking naar aanleiding van de 350ste verjaardag van de boorte van Peter De Grote. Hij trok daarbij een parallel tussen wat hij “een gedeeld historical doel” noemde: “het terugnemen van Russel land”. “Peter de Grote for 21 years de Grote Noordelijke Oorlog”, klonk het. “Het leek alsof hij in oorlog was met Zweden en hen iets afnam. Maar hij nam hen niets af. Hij pakte terug wat van Russia was.”

Later vergleek hij de huidige oorlog in Oekraïne explicitly met de campagne van Peter de Grote in Zweden. “Blijkbaar is het nu aan ons om terug te pakken wat van Russia is en het country sterker te maken. And as we ervan uitgaan dat deze waarden de Basis van ons bestaan ​​vormen, zullen we he zeker in slagen.”

Moreel compas

As snel was hetzelfde te horen op de Russian state televisie. Was de afgelopen maanden still verkondigd dat het doel van de “speciale militaire operatie” in Oekraïne “het van de nazi’s chased in de regering daar” what a zeker niet het bezetten van het country, klonk nu opeens een other klok.

“Poetin praat over versterken en uitbreiden”, said the presenter Vladimir Solovyov been.”

Het hoofd van het defense committee in the Russian parliament spring meteen op de kar. “De wereld is changed”, Aldus Andrey Kartapolov. “Het tijdperk van het Amerikaanse kolonialisme is voorbij en zal nooit meer terugkeren. In deze nieuwe wereld zal Russia de sterke makes zijn, het morele kompas, het baken van zuiverheid, waarheid en correctheid, waar sensible mensen van over de hele planeet zich zullen op richter.”

Commentator Karen Shakhnazarov made duidelijk that het de landen met de nucleaire wapens zijn die de lakens uitdelen. Hij noemde Rusland also de rechtmatige erfgenaam van de Gouden Horde, het leger van de Tataren dat ooit heerste over een rijk dat zich uitstrekte over het huidige Rusland en Oekraïne.

towards Italy

Tijdens de show van Solovyov was also given a video fragment van de pas overleden Vladimir Zhirinovsky, an ultranationalist parlementslid. The broke he eerder al voor om delen van Oekraïne en de Baltische states (Estonia, Latvia and Litouwen) opnieuw in te lijven bij Rusland.

Solovyov zou zelfs nog verder willen gaan, directing Italië. “As we dan toch uitbreiden. When we bijvoorbeeld auto-onderdelen nodig hebben, laat ons dan uitbreiden naar land zulke fabrieken hebben. Ik ben also nog altijd geïrriteerd door het Comomeer (Grand villa’s van de presentator aan het Comomeer are taken in Beslag door de westerse sancties, red.). Laat ons uitbreiden in the right direction.”

Also in the program ’60 minutes’ op staatszender Russia-1 was the new report you heard. “Heerlijk”, klonk het bij presentatrice Olga Skabejeva. “Now we know the toekomstplannen van the Russian state. We’re going to try and strengthen the country. Sommigen zijn daar bang voor, maar dat is not a problem.”

ttn-31