Politiechef thinks that agent die op tractor schoot at boerenprotest “verkeerde inschatting” maakte | Buitenland

The Nederlandse politie is actually toe that the agent die deze week before a boerenprotest op een tractor schoot possibly a “verkeerde inschatting” heeft made. The tractor was ordered by a 16-year-old. The agent schoot omdat hij naar zeggen thought that the 16-year-old tractor examiner op agenen wilde inrijden en hij “due to what was for de veiligheid” van zijn collega’s.

Hoofdcommissaris Gery Veldhuis van politie-eenheid Noord-Nederland thinks that the agent who made in Heerenveen (Friesland) op a tractor schoot een verkeerde inschatting heeft. “I think that there is some traffic in the world,” says the politiechef in NRC. Hijst erop dat de zaak tegen de 16-year-old Jouke, who is suspected in the first instantie of poging dead doodslag, is gesponeerd. “Collega’s suspected hem ervan dat hij zijn tractor as wapen wilde gebruiken. Maar dat blijkt dus onterecht.”

The Hoofdcommissaris states that the Jouke zijn tractor is protected and that it is a shame that it will be lost.

Donderdag zei Veldhuis tegen het Dagblad van het Noorden nog niet toe te zijn aan een oordeel over het acten van de politie. “Maar as het ordeel zou zijn dat the politieoptreden niet professionaleel is, then zullen wij dat aan Jouke en zijn ouders report. Then heb ik mij daar voor te apologize”, aldus de politiechef.

agent ziek

After the shooting of the agent, the Ziek thuis cite, loopt nog een onderzoek van de Rijksrecherche. The family van de jongen was planning to give the agent, but heed in the middle later weten first in spoken te go with the research.

Jouke (16) did about incident politics at boerenprotest

ttn-39