‘I ben de held van smakeloos Nederland’

“I think that there are just a few avenues heeft beleefd waar je later van thinks: never zo netjes.” In April, Johan Derksen was in het oog van de storm toen hij in the Nederlandse talkshow about a ‘jeugdzonde’ vertelde. In the jaren zeventig zou hij een bewusteloze vrouw verkracht hebben met een kaars, an anecdote that will be in the opnamestudio op gelach onthaald. In Humo de man now shows that hey met zijn verhaal wilde reacten op others who accuse van grensoverschrijdend dragged met ‘pek en veren besmeurd’.

“The talk shows zaten iedere avond vol met songs that he said shame van. Toen I thought: did the schijnheilige mensen raise the zo graag sake deugen dan zelf nooit een misstap begaan?” Alleen Raakt Derksen has its own zeggen de draad van zijn verhaal kwijt, wardoor hij een verzon. Een dag later zei hij plots dat hij de kaar’s grandson tussen de benen van de vrouw plaatse, maar toen was de geest al uit de fles. “Op slag voelde de hele wokegemeenschap zich kwetst.”

Geen excuses

Derksen besloot daarom samen met mede-schermgezichten Wilfred Genee and René van der Gijp om Vandaag Inside stop te zetten. Het trio voelde namelijk te weinig steun van de mercciële zender Talpa. “Terwijl heel Nederland tegen mij was, stuurden zij een persbericht uit dat ik diezelfde avond nederig me excuses zou aanbieden. Nou, dan val ik nog liever ter plaatse dood.”

De openbare omroep contacteerde hem vervolgens om het programma over te nemen, maar Talpa besloot uiteindelijk om de kip met de golden eggs not te slachten. Twee weken later zat Derksen alweer in the opnamestudio voor de Herneming van Vandaag Inside, waar hij zijn middenvinger opstak naar de ‘dames aan talkshowtafels’ die om excuses vroegen. “Soms moet je onfatsoenlijk zijn om duidelijk te zijn. The ladies have been geleefd door vooroordelen.”

‘Change tijdsgeest’

Are the controversy Derksen not sooner geneigd om a blad voor de mond te nemen. Volgens hem kwam de verontwaardiging vooral voort uit een veranderde tijdsgeest. “Mijn generatie is a lot of ruimsinnder dan de huidige, waarin de vertrutting alomtegenwoordig is”, het clicks in the interview. Hij vindt dat burgers te snel kwetst zijn en wil zich daar met Vandaag Inside tegen verzetten. In het programma it is misused that it is its own zeggen de stem van de stille meerderheid. Terwijl other talk shows of kranten mensen van de linker- ofsrechtervleugel uitnodigen, zou hij daartussen vallen. “I ben de held van smakeloos Nederland. Only one program was for the times that het daadwerkelijk is.”

ttn-31