‘Biden riep niet op dead regimewissel in Russia’

Bekijk de video:

“Wat de president wilde zeggen, is dat Poetin geen macht mag uitoefenen over de buurlanden. Hij praatte niet over de macht van Poetin in Rusland”, sust een functionaris.

De uitspraak van Biden much in Elk geval niet in Goede aarde in the Kremlin. “Het is not aan de Amerikaanse president om te decided how he is doing aan de is in Russia. Our president said he was smothered by the Russian people,” said Dmitri Peskov.

Biden had in his speech also a personal job for the Russian President: “Waag het niet om ook maar éen stukje NAVO-grund te betreden. Het is our holy obligation onder article 5 om elke centimeter te verdedigen.”

The Amerikaanse president benadrukte daarnaast dat de NAVO een verdedigingsalliantie is. “Amerikaanse troepen zijn in Europa om onze bondgenoten te verdedigen, not om de confrontatie aan te gaan met Russia. Het was nooit onze bedoeling om het Russian people ten or te laten gaan. Jullie zijn onze vijand niet. Poetin zal real grandson zijn koers wijzigen than de sancties snel komen en genoeg pijn doen.”

Long oorlog

Biden zegde de Oekraïners de steun van de Verenigde Staten toe. “We stay aan jullie zijde”, said hij. “Russia tries in its own country de democracy te vermorzelen and brings also zijn buurlanden in gevaar. A dictator who een rijk opnieuw wil opbouwen, kan verniet nooit de liefde van de mensen voor de vrijheid.”

For the brutal injury in Oekraïne, the result is that he is rightful. Hij verwacht dat het Gevecht “tussen democratie en autocratie” long zal zijn. “Deze strijd zal niet won zijn in little days of zelfs maanden. We would like to have one for a long time.”

The Amerikaanse president held zijn toespraak in the royal castle. Dat geldt as a symbol of the Poolse hoofdstad, which tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en later heropgebouwd.

ttn-31