betogingen, branden en schietpartij tonen hoe Russian protest tegen mobilisatie great

Brandstichtingen bij recruitingskantoren, een schietpartij en demonstrations. Vooral in afgelegenen areas in Russia krijgen de protesten tegen de door president Poetin afgekondigde ‘gedeeltelijke mobilisatie’ steeds meer een politiek karakter.

Bert LantingSeptember 27, 202206:30

In Oest-Ilimsk, a place in Jakoetië, diep in Siberië, opende een man van 25 het vuur op een recruiteringskantoor van het leger waar een aantal mannen the een oproep hadden kregen zich hadden verzameld. The officer said yes. Volgens de moeder van de dader, which na het incident were arrested, what hij woedend omdat een vriend van hem een ​​oproep had been recovered om in Oekraïne te gaan vecht hoewel hij nooit in het leger had served. De mobilisatie zou official avenues of money for people who were on duty.

Were the poet last week plotting the mobilization of one of the Russian reservists at Kondigde, he was burnt at the time of two recruiting officers, and the registers were destroyed. In tal van steden mensen de straat op om tegen de mobilisatie te protesters went.

The demonstrations were said to be in neighboring areas, such as the southern Dagestan in Boerjatië, a poor federal republic in the UK with Mongolia. Dagestan state boven aan de lijst met volgens officiële cijfers de most gesneuvelde militairen, gevolgd door Boerjatië. De onvrede wordt nog eens aangewakkerd doordat soldiers who gebrek aan work een tijdelijk contract met het leger hebben nu te horen hebben kregen dat zij voor onbepaalde tijd in Dienst moeten blijven.

In the Siberian city of Tara, there are mensen maandag afscheid van reservisten zijn opgeroepen om te vechten in Oekraïne.Beeld Alexey Malgavko / Reuters

Het erop dat de autoriteiten vooral haast zetten achter de mobilisatie in afgelegen stretches, mogelijk om protesten in de grote stadten was little steun voor de oorlog is zo veel mogelijkijk te voorkomen. In Boerjatië, some people from the street were picked up and meegenomen to recruiting kantors in afwachting van hun vertrek to Oekraïne.

Oproep dead sabotage

But the strategy remains the same even if politics and ethnic tensions are suffering. In Dagestan blokkeerden betogers, because en trokken ze op naar kantors van het leger onder de leuze: “Dit is niet onze oorlog”. Op sommige Plaatsen most de politie ingrijpen om de betogers met pods in de air uit elkaar te hunt.

The onrust is koren op de kolen van the strictly Islamic militants in Dagestan, who zich al jaren tegen de invloed van Moscow in the overwegend Islamic Caucasus republic. Hoewel het geweld de laatste jaren is afgenomen, komt het still ruled dead botsingen of the militants and the Russian ordetroepen.

Also in Kalmukkië, Jakoetië en Boerjatië krijgt het verzet tegen de mobilisatie een politieke and ethnische ondertoon. Nationalist groups roepen de people in Jakoetië op militaire voertuigen te vernielen om de mobilisatiecampagne te saboteurs. Mannen krijgen het advises in the bossen “op jacht” te gaan. “Then we would like to see the men in arms in the bosses op zoek gaan.”

Various anti-Russian groeperingen zijn hulpoperaties started om manen uit de doelgroep uit Kalmukkië, Jakoetië en Boerjatië het land uit te smokkelen. “Ik ben er zeker van dat dit vervloekte land ineen zal storten”, says a Kazakhstan activist about “broedervolken”. “Ooit zult u, vrije mensen van de Grote Steppe, terugkeren in een nieuw Kalmukkië, een soeverein Toeva en een onafhankelijk Boerjatië.”

ttn-31