“As het misgaat, kan het gruwelijk misgaan”: NAVO-baas was warschwt dat oorlog kan ontaarden in great conflict | Oorlog Oekraïne en Rusland

Jens Stoltenberg, the secretaris-generaal van de militaire alliance, toont zich concerned that de battles in Oekraïne uit de hand can lopen en uitgroeien tot een oorlog Tussen Russia and de NAVO. “Als het fout gaat, kan het vreselijk fout gaan”, heeft hij gezegd aan de Noorse omroep ‘NRK’.

According to Stoltenberg, there is a large orignal log with Russia that includes some two fields that are mogelijkheden. “Het is a complicated oorlog in Oekraïne. Het conflict kan zich uitbreiden tot een big oorlog tussen de NAVO en Rusland,” adus de NAVO-baas tijdens het interview vrijdag. “We’ll work on it sooner or later.”

Stoltenberg, eveneens de former premier van Noorwegen, stated that het concern is om a conflict te voorkomen “waarbij sea lands in Europa betrokken en waarbij het aldus ontaardt in a volwaardige oorlog in Europa.”

Het Kremlin heeft de NAVO-bondgenoten he herhaaldelijk van accused in feite een partij in het conflict te zijn door Oekraïne van wapens te voorzien, de Oekraïense troepen te trainen en militaire inlichtingen te strekken om Russian troops aan te vallen.

KIJK. Poetin with champagne glass in hand: “Yes, wij vallen Oekraïense energie-infrastructuur aan”

In afzonderlijke commentaren via een videoverbinding aan de defense and vigilheidschefs van verschillende former Sovjetlanden accusing Poetin het Westen he opnieuw van Oekraïne te used as an instrument tegen zijn country.

“Durende vele jaren heeft het west schaamteloos zijn hulpbronnen geëxploiteerd und leegzüge, genocide en terreur in de Donbas aangemoedigd en het country effectively changed into a colony,” declares hij. “Nu bruikt het Westen cynisch het Oekraïense volk as kanonnenvoer, als stormram tegen Rusland door Oekraïne te blijven voorzien van wapens en munitie, huurlingen te sturen en het op een suïcidaal spoor te zetten.”

The Oekraïners van kant zeggen dat zij vechten voor vrijheid tegen een ungewenste indringer en aggressor.

Poetin shows that he “uiteindelijk” een accord nodig is om het conflict in Oekraïne te beëindigen

Oekraïne slaat terug, diép in Russia. Military expert: “It is an escalation of the conflict” (+)


ttn-39