Also buitenlandse pers spaart kritiek op FIFA not on regenboog-beslissing

Geen aanvoerder betrad het Voetbaldveld in Qatar gigsteren met the OneLove-regenboogband, uit angst voor sancties the de FIFA zou opleggen. Misschien is het maar goed dat de FIFA deze Schijnvertoning shut down, by Hoofdcommentator Bart Eeckhout in deze krant. Also the international person is critical about the decision of FIFA. An overstatement.

editingNovember 22, 202209:00

Mundo Deportivo: ‘Deze beslissing from Infantino blijven eighth round’

FIFA-baas Gianni Infantino wilde zich zaterdag reflect on the ‘I am a Berliner’-speech of toenmal American president Kennedy, beweert the Spaanse sportkrant Mundo Deportivo.

“Maar terwijl Infantino zijn meige en ungelukkige Zwitserse drama spuide, meldde de FIFA aan de zeven teams that had den aangekondigd dat ze de regenboogband zouden dragen dat de aanvoerder een gele kaart zou krijgen. Een ongewoon threegement om een ​​and de te maken aan deze dead solidarity. Op corte termijn kreeg de FIFA hair zin. Op long term for the beslissing Infantino de rest van zijn leven aft followers. In Qatar heeft hij zichzelf ophangen met de regenboogvlag.”

The Guardian: ‘Slap and van het OneLove protest’

“A hectic day op dit WK, which began with a new protest dat tot een slap ande kwam”, writes de Britse Krant The Guardians. It says that he gave birth to Iraanse spelers om the lip ostentatief stijf te houden tijdens het spelen van hun volkslied in shrill contrast staat met het slappe ande van het OneLove-protest, waaraan ook Wales en Engeland zouden deelnemen.

“Vanuit sportief oogpunt what de beslissing begrijpelijk, aangezien de spelers daardoor cruciale knock-outwedstrijden zouden can miss. Maar het contrast met de moed van de Iraanse spelers was schril. ‘The strongest protests in the world sport have been taking place,’ as the former British Olympian Jeanette Kwakye remarked.”

Image: ‘A shame’

“The most powerful voters who were there weren’t in an innocent bracelet that forced them to corrupt FIFA,” said Valt lezen in the German language picture. In the OneLove bracelet there is a statement “tegen de idiote homohaat van de Qatari”.

“In Germany hebben voetbalsterren vaak een grote mond as het om politiek gaat. Ze dragen armbanden en kleuren hele stadiums. (…) Maar as het erop aankomt, vallen de voetbalbonden en de mijonairssporters om as a box. What are you waiting for? Puntenaftrek, stress met de FIFA. In ruil daarvoor: roem die feller schijnt dan wilke trofee ook. Before there is no room for the right, you can raise, build the score from Doelpunten. Kans messed up!”

The Telegraph: ‘England gaf al toe bij het first little problem’

“He had a day we wanted to enjoy from Engeland’s best start ooit op een WK and toch the national speech was monopolized for the bracelets”, we read TheTelegraph. The neemt vooral de moed van het own Engelse elftal op de correl. “Met a grim voorspelbaarheid liep de vastberadenheid van Gareth Southgates team om hun inzet voor gelijkheid te tonen al vast voordat er een bal was trapt.”

Het Engelse team op het veld tegen Iran.Beeld Photo News

“Bij the first suggestion that Harry Kane een gele kaart zou krijgen voor zijn birth, without het collectieve morele besluit. Het gaf de ongelukkige indruk dat het Engeland aan moed ontbrak om achter zijn overtuigingen te staan. De Knagende vraag blijft: as the spelers zo ontzet zijn over the idea of ​​wedstrijden in stadiums die building zijn op het bloed en de opoffering van uitgebuite gastarbeiders, en zo beledigd door de gebruiken van de ultraconservatieve samenleving van Qatar, waarom zijn ze hier dan at all ?”

Gazzetta dello Sport: ‘FIFA had a mistake’

The FIFA had a mistake by the OneLove-band te verbieden, Kopt Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant somt daarbij all the absurdities of the het WK in the host country met zich meebrengt. “Het is prima om een ​​WK te houden in de winter in Qatar, waar je in de zomer nauwelijks kunt ademen, laat staan ​​voetballen. Het is oké that je na de meest disgraceful stemming ooit not sea van guest country kunt change. Het is fijn dat het altijd de guilt is of those who were heerder. Het is great dat Qatar op het last moment eenzijdig besluit beer around stadions te verbieden – het grenst zelfs aan het belachelijke om two rules aan dit behaaltje te moeten wijden.”

“They were drowning in politieke correctheid en nu gaan we te ver. Het tonen van een symbool van gelijkheid zou een boodschap hebben brought tegen obscurantisme. The FIFA has a deal.”

FIFA baas Gianni Infantino.  Beeld Photo News

FIFA baas Gianni Infantino.Beeld Photo News

Le Monde: ‘Bracelet from the tweedracht’

“As het onderwerp niet zo serieus was, zou het je doen glimlachen”, writes de Franse krant Le Monde. “A symbol of vrede, eenheid en inclusie dat verdeeldheid zaait.”

“Gianni Infantino had dit stuk stuff zelf op zijn arm kunnen spelden”, verwijst de krant naar de speech van de FIFA-baas zaterdag waarin hij zich aan de kant plaatste van wie gediscrimineerd wordt. “Maar maandag liet de FIFA zien dat zij in deze armworstelwedstrijd meer invloed heeft.”

de Volkskrant: ‘In de Kiem smoord’

“Het was opmerkelijk hoe gemakkelijk de KNVB en other bonds op other thought konden been brought with de Dreiging van een gele kaart”, says a commentary in de Volkskrant. “Consequently Gianni Infantino is the FIFA al een inclusive organisatie, dus de boodschap was totally overbodied; Also for Qatar that all lhbtiq’ers van hart welkom heet en heeft beloofd ze niet in de gevangenis te smijten.”

The Nederlandse krant wijst erop dat de FIFA-baas he had heeft met de kritiek and dubbele Moraal van de Europese Landen and zich daarmee completely aan de kant van de Qatarese organisatie zet. “Elk beroep op de Universale Verklaring van der Rechtsen van der Herren will end in de Kiem stated under the motto: no keloel, play football.”

ttn-31