Russian rights declare opvarenden oorlogsschip ‘Moskva’ dood en geeft ze status van veteraan

Het is for het first dat iets over het lot van de manning known. De Moskva, the previous flaggenschip of the Russian Black Zeevloot, on April 14th. Volgens Rusland kwam dat door een brand aan bord, Oekraïne zegt het ship dead tines te hebben brought with two Neptunus antiskipraketten. That is also what the United States has achieved.

The Russian authorities consider that 396 manningsleden zijn geëvacueerd van het zincende ship. A van hen zou de brand niet hebben overleefd, 27 manningsleden been missing because of the Russians, van as he now 17 official dood zijn verklaard. What it does with the rest is required, there remains a wheel for the nabe states.

Next to the tine of Moscow, the Ministry of Defense in Moscow said that the ship never got drunk when the door was open with Oekraïne. The state op Gespannen voet met wat de nabestaanden van de zeventien doodverklaarde bemanningsleden nu te horen hebben kregen: de omgekomen obligatory hebben opeens de status van ‘veteraan van de speciale militaire operatie’. Volgens de vader van een van hen, Jegor Sjkrebets, komt dat neer op kenning dat de Moskva wel degelijk betrokken was bij de oorlog.

Onduidelijkheid bij nabestaanden

Nabestaanden van de Opvarenden klaagden are het zinken van de Moskva dat ze niets over hun familieleden te weten kwamen. Zij spanden in Sebastopol, uitvalsbasis van der Russe Navy, zaken aan om official verklaard te krijgen dat hun missing relatives zijn omgekomen bei het zinken van het schip.

The father of Jegor Sjkrebets, and of the matrons on duty who were about to come, said in an interview with Radio Svoboda that he had never heard of the officiële lezing that he only had 27 crews. Sjkrebets suggereert dat de marine geen moeite heeft gedaan de lijken van de omgekomen matrozen te bergen, uit vrees dat uit hun verwondingen zal blijken dat sommigen van hen door een ontploffing om het leven zijn come.

Het Russian Ministry of Defense said nog steeds vol dat de oorzaak van de ondergang van de kruiser een fire in de machinekamer was. Volgens Sjkrebets klopt dat niet, omdat he tegelijkertijd een ontploffing plaatsvond in de kombuis, waar zijn zoon zich ophield.

ttn-31