‘Only treinen zijn eigenlijk in handen van bedrijven in belastingparadijs Delaware’

Le Vif kwam louder toevallig uit bij zes trusts which in Delaware zijn gevestigd en waarmee de Belgische spoorwegmaatschappij is linked between middle van leasing contracts tot 2031, 2034 and 2035 door in a zoekmachine voor Belgische bedrijven te zoeken op het trefwoord ‘NMBS’. As a result, two other trusts will be entered into in August 2020 in Connecticut, in middels ontbonden zijn.

Tussen 2001 and 2003 eight transnational leasing contracts are contracted. As of December 31, 2014, the trekking op 2.217 had rolling material “waarvan de contracten een initial looptijd van 12 tot 28 jaar hebben”, telecommunicatieapparatuur (contracten met een looptijd van 16 jaar), spoorweginfrastructuur zijnde rangeerterreinen en hogesnelheidslijnen (1,20 torst jat.3 ) and administrative building (29.5 years).

Concrete sells spoorwegmaatschappij NMBS aan de trusts een deel van haar activa, which het nu van diezelfde trusts huurt. “De verkoop van locomotieven en wagons aan een trust maakt het mogelijk aanzienlijke sommen op te strijken, waarvan een deel wordt gebruikt om het material weer te leasing. Het restant kan dan been bruikt om debts after the loss of new investments te doen”, writes Le Vif. A large part of the material in the infrastructure of the overheated area is worded to be controlled by American entities.

Het Rekenhof, dat in 2012 de financiële stromen van the NMBS-groep onderzocht, heeft de colossal impact van dit alternatieve financieringssysteem op de rekeningen van de NMBS-groep al exposure: op 31 december 2011 bedroeg de net debt due to cross-border leasing 1, 1 million euros, een derde van de consolidatedeerde net debt van de group. Het gaat om de some van de toekomstige huurgelden the de NMBS contractueel heeft voorzien om de treinen en other assets tot het ade van de verschillende leasing contracts van de trusts te huren.

Nor de NMBS, nor Infrabel wensten te reacten op ragen van Le Vif, meldt the weekblad. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) lays out his decision to opt out that he opheldering wil over all open cross-border leasing contracts between the NMBS and the trusts.

ttn-31