Navalny: “Amper 46 van de 200 rijkste Russen sanctioned. Deze bondgenoten van Poetin leven he nog vrolijk op los” | Oorlog Oekraïne en Rusland

The Russian opposition, unfortunately, Aleksej Navalny roept vanuit de cel op om het net rond de steenrijke bondgenoten van president Poetin te sluiten, want dat is volgens hem zo lek als een zeef. “Amper 46 van de 200 rijkste Russians were sanctioned by the west”, voert hij aan. “That doesn’t sound like a ‘total oorlog’ tegen de oligarchen van Poetin.”

Volgens Navalny zéggen de Europese Unie, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wel dat ze de “oorlogsstokers” van Poetin wil be punished, but that can come in the praktijk “amper iets” van terecht. Bijna zes maanden na de Russian inval in Oekraïne ontsnappen nog te veel oligarchs en hun lobbyists, advocaten en bankiers de dans, zegt hij.

So he is Aleksej Miller, het hoofd van de raad van bestuur van het Russian aardgasbedrijf Gazprom. That’s the biggest need of Russia and the biggest aard gas needs there were. Miller was said to be one of the greatest poets and one of the most powerful men in Russia.

Biggest dief

“Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de man die al sinds de jaren negentig de grootste dief is van Poetin, de man die Gazprom letterlijk stal en nu de familie en minnaressen van Poetin onderhoudt, nog altijd niet op de Europese sanctielijst staat?”, Navalny warns about it.

Igor Sechin (left) and Aleksej Miller. ©RV

Zijn kompaan Igor Sechin – de CEO of the Russian state soliemaatschappij Rosneft – state he wél op. Sechin and Miller zijn goede vrienden, all by their own van een staatsbedrijf and all by dieven. Why can Miller still travel around Europe? With private access to Milan and to military air club in Porto Cervo?”

Paleis

Ook de Verenigde States zijn niet vrij te bankruptcy. Zij hebben bijvoorbeeld nog altijd geen sancties afgekondigd tegen miljardair Roman Abramovitsj, de grootaandeelhouder van staalproducent Evraz. In the statement to the Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. “Hij betaalde for de bouw van Poetinspaleis in Gelendzjik aan de Zwarte Zee. En zijn bedrijven leveren nog altijd metaal aan het the Russian Ministry of Defence. How can het dat ze nog altijd not sanctioned zijn?”

Het palace on the Zwarte Zee.

Het palace on the Zwarte Zee. ©RV

Zelfs het number 2 op de lijst met 200 rijkste Russen van het Amerikaanse zakenblad ‘Forbes’ can nog ongestoord zijn gang gaan, volgens Navalny. “Vladimir Potanin prijst Poetin openlijk. Hij schept op dat de sancties hem niets uitmaken. That western politics is not known what is going on. Maar dat hij, in het belang van Poetin, everything zal doorstaan.”

Hetzelfde geldt voor zakenmannen Iskander Makhmudov (owner of OJSC Ural Mining and Metallurgical Company, de opén na biggest koperproducent van Rusland) and Andrey Bokarev (het hoofd van Transmashholding (TMH), the biggest fabrikant van locomotieven and spoorwegmaterial in Russia). “Zij zijn maffiosi die drunken zijn in georganiseerde misdaad”, aldus Navalny. “Hun bedrijven leveren also diesel engines and material for door logs.”

Iskander Makhmudov (left) and Andrey Bokarev.

Iskander Makhmudov (left) and Andrey Bokarev. ©RV

Then he is Grigory Beryozkin, who owns some state media and, according to Navalny, “responsible for the organization of the organization of men’s suits in Russia”. Hij bezit maar ze chalets in Courchevel, a known winter sports area in the French Alps. “Sancties? Not that I weet.”

An individual Ziad Manasir. Hij betaalde mee aan het paleis van Poetin en Schonker he also twee aan Miller. “Zijn familie woont nog altijd in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk”, aldus Navalny.

But Diana Manasir enjoys living in Sardinia and has had 300,000 followers on Instagram.

But Diana Manasir enjoys living in Sardinia and has had 300,000 followers on Instagram. ©RV

Naast zakenmensen zijn he also hooggeplaatste politici the ontsnappen aan de sancties. Soms door used te maken van doodeenvoudige trucjes. Liza Peskova – the daughter of Poetins woordvoerder Dmitri Peskov – zette het Parijse appartement dat ze van haar vader kreeg op naam van haar moeder.

Liza Peskova and her father Dmitri Peskov.  Right hair flat in Parijs.

Liza Peskova and her father Dmitri Peskov. Right hair flat in Parijs. ©RV

The former Russian President Dmitri Medvedev, who said that he would like to observe extreme oorlogstaal, brought his boat to Fotinia on an occasional basis. “Het ligt nu veilig in een haven in Finland”, Aldus Navalny.

Former Russian president Dmitri Medvedev in zijn yacht Fotinia.

Former Russian president Dmitri Medvedev in zijn yacht Fotinia. ©RV

In Valentina Teresjkova, the first vrouw in the ruimte en én van de Gezichten van Poetins partij, heeft nog altijd de beschikking over haar house in Italië, omdat ze niet aanwezig was in de Staatsdoema op de dag dat de invasie van Oekraïne goedgekeurd. Also zij is not sanctioned.

Valentina Teresjkova in the hair house in Italië.

Valentina Teresjkova in the hair house in Italië. ©RV

Navalny vraagt ​​nu om also deze bondgenoten van Poetin te be tightened by hun bezittingen te bevriezen en hen een Reisverbod op te leggen. “When the west really got there, there was never a sea he wanted there.”

Hij stelde een lijst op van in a total of 6,000 “omkopers en oorlogsstokers” that would have been sanctioned to the West. “In plaats van eindeloos te praten, moeten ze doen wat ze al zo luid zeggen sinds het begin van de oorlog”, aldus nog Navalny. “What is required for personal sancties is political.”

Oekraïne secretly hoofdkwartier van Russian paramilitaries nadat ze poseren voor foto waarop straatnaam te zien is

‘Schijnprocessen’ tegen gevangen Oekraïners vorbereid: dozens of soldiers vastgehouden in 4 penal colonies buiten de stad met geïmproviseerde kooien (+)

ttn-39