Moskou roept Belgian ambassador op matje na mogelijk gebruik FN-wapens in conflict met Oekraïne | Oorlog Oekraïne en Rusland

The Belgian ambassador in Moscow is op het matje geroepen na mogelijk Gebruik van FN-wapens in Belgorod. This is reported by the Russian ministry of Buitenlandse Zaken dinsdag and FOD Buitenlandse Zaken confirmed the new year.

“Hij kreeg een strong protest te horen in association with de onthulde bewijzen dat wapens van Belgische Makelij be bruikt door groepen saboteurs die op 22 mei terroristische aanvallen uitvoerden op het grondgebied van de regio Belgorod”, aldus de verklaring.

Rusland drong er bij Brussel op aan “Niet de ogen te sluiten voor het groeiende bewijs van de steun van het regime in Kiev aan terroristen, burgers en civiele infrastructuur in Russia as doelwit hebben”.

Schending forewarden

The Amerikaanse letter from the Washington Post said and last week that it was the door to the Belgische wapenbedrijf FN zijn produced in door to the Belgische autoriteiten aan Oekraïne zijn geleverd, long ago used zijn door milities the op Russian groundgebied tegen het Kremlin strijden.

Defensie en de inlichtingendiensten zijn daarop een onderzoek started. The rules for warehousing are strictly stated as follows: the current state has been used for the processing of the Oekraïens grondgebied op Oekraïens grondgebied, terwijl Belgorod deel uitmaakt van Russia.

“The Belgian ambassador is in the country ontboden in Moscow”, confirms the FOD Buitenlandse Zaken. “Hij heeft geantwoord dat de Belgian wapens die aan Oekraïne zijn geleverd, aan zeer strict rules answered. The wapens zijn uitsluitend bedoeld voor de processing van het Oekraïense grondgebied tegen de Russiane invasion. This state has been included in all documents by Elke Levering. Ons land is also a guarantee that deze wapens were used in overeenstemming with the international humanitair law.”

Buitenlandse Zaken kan tot op heden de Bewering van der Washington Post wel not vervestigen, maar benadrukt wel dat last week an instruction gestuurd is naar de Belgische ambassade in Oekraïne “om de Oekraïense autoriteiten te remember aan our principes over wapenleveringen en om hete informeren over our bezorgdheden”.


Privémilities used Belgian FN-wapens tijdens aanvallen op Russian groundgebied: regering vraagt ​​opheldering aan Oekraïne (+)

ttn-39