Lebanese leger ontmantelt lancerinstallaties nadat missiles were afgevuurd op Israël | Israel Palestine

Het Lebanese leger heeft donderdag aangekondigd dat het raketlancerinstallationaties in Zuid-Lebanon heeft ontdekt en ontmanteld, nadat vanuit the regio verschillende projects op Israël were afgevuurd.

Volgens het Israeli leger are in total 34 rockets afgevuurd vanuit Lebanon, waarvan he vijf in Israel many. Daarbij Raakt één person wond. 25 rockets are onderschept door de luchtafweer.

In a personal report, the Lebanese said that “missing missiles will be declared vanuit de omgeving van de steden Qlaileh, Zibqine en Maaliyeh” in het zuiden van het land in the direction of Israël. Het voegde eraan toe dat het “raketlancerinstallaties had been conceived and designed” the disappearing projects bevatten the clear stones om gelanceerd te been in the building of the first two locations. “Het leger patrouilleert in het area in Nauwe coördinatie with the Interim-Vredesmacht van de Verenigde Naties (UNIFIL)”, zei het leger nog.

UNIFIL, that in Zuid-Lebanon is indicated as a buffer that must be dat land in Israel, noemde de situation “uiterst ernstig” en riep in a verklaring op tot “terughoudendheid en het vermijden van dere escalatie”.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres said before the end of the world of rocket launches.

Volgens de Verenigde Staten heeft “Israël hetrecht om zich te verdedigen tegen elke vorm van agressie”. “We hold with small dat elke unilateral actie de status quo in gevaar, onaanvaardbaar is”, aldus woordvoerder Vedant Patel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Opnieuw rockets afgevuurd op Israël vanuit Gazastrook

Al-Aqsa Mosque in Jeruzalem for two days avond op rij ontruimd

ttn-39