Groot deel Nederlandse opposition shows trust in Cabinet-Rutte op | Buitenland

A major deel van de oppositie in Nederland heeft vandaag het vertrouwen opgezegd in het kabinet-Rutte IV because of the impasse that is ontstaan ​​rondom het stikstofbeleid. He will have a reason for wanting to be considered by GroenLinks-voorman Jesse Klaver, who will be informed by the PvdA, BBB, PVV, PvdD, DENK and partijloos Kamerlid Pieter Omtzigt. Also from Groep Van Haga, goed for three zetels, said toe een handtekening onder de motie te zetel.

Regeringspartij CDA had last week aangegeven opnieuw te willen onderhandelen over de stikstofplannen in het coalitieakkoord. The Dutch Christian Democrats cannot live longer than 2030 as a deadline for the announced reduction in the stikstofuitstoot. It is because of this that it was said beforehand that it is weak in the New Province.

“It’s actually a good thing,” says Klaver every day. Het CDA wordt volgens hem nog kunstmatig aan board housed. Hij deed, vlak voor hij zijn motie van wantrouwen India, same with PvdA-leider Attje Kuiken nog een ultieme poging om premier Mark Rutte de toezegging te ontlokken dat he voor de meivakantie duidelijkheid komt. Maar dat kon de minister-president not beloven.

Jesse Klaver (GroenLinks) says the debate in the Tweede Kamer. Op de rug gezien: Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, minister van Financiën, premier Mark Rutte and Carola Schouten, minister voor Armedebeleid, Participatie en Pensionenen. © ANP

Moties van wantrouwen van partijen as PVV and SP komen vaker voor in Nederland, maar dat GroenLinks en PvdA ermee komen is less vanzelfsprekend. Deze partijen stelden zich de most tijd meestal constructief op en hielpen de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie op tal van beleidsterreinen aan meerderheden in the First Chamber.

Behavior of the Indians also raises SP and Volt aangegeven dat zij de motie van wantrouwen zullen steunen. The SGP is also critical about the onduidelijkheid that is ontstaan, maar het opzeggen van het vertrouwen gaat partijleider Kees van der Staaij een stap te ver. Maar “het stoplicht staat nu wel op oranje”, zei hij.

Jesse Klaver (GroenLinks) and Attje Kuiken (PvdA) tijdens the debate in the Tweede Kamer.

Jesse Klaver (GroenLinks) and Attje Kuiken (PvdA) tijdens the debate in the Tweede Kamer. © ANP

Rutte: “Relevant signal”

Minister-President Mark Rutte noemt het opzeggen van het vertrouwen by vrijwel de voltallige oppositie “een relevant signaal”. Maar na afloop van een long debate over de uitslag van de provinciale verkiezingen van 15 maart, wil hij not vooruitlopen op what dat betekent voor zijn regeringscoalitie, the afhankelijk is van die zelfde oppositie om betting accepted te krijgen in de Eerste Kamer.

Zelf thinks Rutte never that zijn kabinet vleugellam is nu GroenLinks/PvdA én BBB, de twee fracties in de nieuwe senaat die hij wellicht het hardst nodig heeft om aan meerderheden te komen, het vertrouwen hebben opgezegd. Hij gaat ervan uit dat dit alleen het stikstofbeleid betreft, omdat daar last week onduidelijkheid over is ontstaan. That hoeft nog niet te betekenen dat zij ook op other terreinen geen zaken meer met hem willen doen, aldus de Nederlandse premier.

From left to right: Wopke Hoekstra, minister of Buitenlandse Zaken, Carola Schouten, minister for Armoedebeleid, Participatie en Pensions, Sigrid Kaag, minister of Financiën, and Prime Minister Mark Rutte tijdens een Schorsing van het Debate in the Tweede Kamer over de uitslag van de Verkiezingen for the Provinciale States.

From left to right: Wopke Hoekstra, minister of Buitenlandse Zaken, Carola Schouten, minister for Armoedebeleid, Participatie en Pensions, Sigrid Kaag, minister of Financiën, and Prime Minister Mark Rutte tijdens een Schorsing van het Debate in the Tweede Kamer over de uitslag van de Verkiezingen for the Provinciale States. © ANP

ttn-39