Electronically toezicht for the imam that will be packaged in our country | landlocked

The Marokkaanse imam Hassan Iquioussen is Wednesday but electronically toezicht by de onderzoeksrechter in Doornik. Tegen de man, which in September in our country will be oppakt, is op vraag van Frankrijk een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. The suspected number within the court for the chamber of indictment of Bergen disappears, which confirms that there is no such case.

“Het plaatsen onder electronically toezicht is een van de prerogative van de onderzoeksrechter. Het is een modaliteit van het aanhoudingsmandaat. Vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij in voorlopige hechtenis zat, zal de betrokkene op een specifiek adres in België moeten remain. Hij is dus Nog steeds onderworpen het arrestatiebevel en zal innkort voor de KI moeten verdijnen, which zal beslissen over het vervolg dat aan de zaak moet been gegeven”, verduidelijkt subsitituut-procureur Frédéric Bariseau van Doornik.

The 58-year-old imam was born in Frankrijk, because of the height of the Moroccan nationality. Iquioussen zou dicht staan ​​bij de Moslimbroederschap en zich, volgensjustelijke documents, uitgesproken hebben tegen de lekenstaat, aangezet hebben tot “een soort van separatisme”, “complotten over Islamofobie” gevoed hebben en “antisemitische theorieën developed hebben”.

Frankrijk had to go to Morocco, where Iquioussen op de vlucht sloeg. Onze zuiderburen vaardigden daarom een ​​Europees aanhoudingsbevel uit tegen hem. Uiteindelijk will be packed in Iquioussen on September 30th in the Bergen region.

The imam risked a prison sentence for three years in France for the purpose of arresting him. The imam betwist zijn uitlevering en zijn advocaat pleitte voor de raadkamer van Doornik dat zijn client een oneerlijk proces in Frankrijk riskeert.

Controversy in the imam who is uit Frankrijk opgepakt in België: French interior minister “verheugd”

ttn-39