Biden wil de Amerikaanse bound with Saoedie-Arabië because of reduced oil production

“The president has the right to evaluate the band,” says John Kirby, coordinator of strategic communication of the National Public Health Council (NSC), Tuesday on CNN. “En zeker in the light of the Opec-beslissing.” The Americans, who de Saoediërs juist om sea olie hadden gevraagd in plaats van minder, vatten dit besluit op als bedrog. Afgelopen July was Biden met een steen in zijn maag naar Saoedi-Arabië afgereisd om de kroonprins te vragen de export van olie op te voeren. Op zachtst shown what dat een large number of designs.

For a long time, Biden never met Mohammed bin Salman in talks about ways of mansenrechtenschendingen in diens Land en de moord op journalist Jamal Khashoggi in 2018. Tijdens Bidens campagne voor het presidentschap zwoer hij zelfs om van Saoedi-Arabië een ‘pariastaat’ te maden. Maar toen brak de oorlog in Oekraïne uit en stegen de olieprijzen. Biden voelde zich genoodzaakt om ‘s werelds largest exporter van ruwe olie over te halen de productie op te voeren en zo de wereldwijde olieprijzen omlaag te duwen.

Nu de Saoediërs toch niet doen what de Americanen sake, Oefenen zij extra druk uit door te zeggen dat ze hun band met het country sake sake.

human rights

Thanks to meningsverschillen over human rights in the Arab-Israëlische conflict hebben de VS in Saoedi-Arabie sea dan zeventig jaar long a hechte alliance weten te onderhouden vanwege de Amerikaanse afhankelijkheid van olie.

Biden voelt al longer tijd het Amerikaanse Congress in zijn nek hijgen. Veel politici vinden al long dat hij zich harder moet opstellen tegen de Gulf state. Maandag riep Bob Menendez, de voornaamste Democraat in the Commission Buitenlandse Berekkingen van de Senaat, het Witte Huis op om alle samewerking met het land tijdelijk te bevriezen – waaronder de verkoop van wapens. With the same triple hopes of the Americans as well as no zin te krijgen.

“Biden is already working with the Congress,” says Kirby on Tuesday, “Om na te think about how high the relation is in the toekomst uit zou moeten zien”. Volgens hem heeft Biden de tijd om the sprekken meteen te begin. “I don’t think that it’s been a long time since I wanted to wake up.”

ttn-31