Belgian bisschoppen willen vrouwelijk diakens en afschaffing van verplichte celibaat | Inland

The echo’s were brought on April 7th and sent to the Secretariat of the Bisschoppensynod in Rome.

The bisschoppen vertrekken van three vaststellingen: a synodaal missionary church is held in an open dialogue with the current development in the ons omringende world. The church can never be seen in any way in the world; ze vragen that the synode of kerkelijke traditions as dynamic and in voortdurende ontwikkeling zou omschrijven; Ze vragen aanzetten tot concretisering van de decentralisatie van bepaalde beslissingen in de kerk die toelaat om met meer legitimacy verscheidenheid in eenheid samen te works.

Van daaruit roepen de bisschoppen op om na te think over the plaats van vrouwen in the church. “Wij vragen big light om per bisschoppenconferentie of continentale bisschoppenvergadering bepaalde stappen te kunnen zetten. “Zodoende heeft het geven van groeiende pastorale verantwoordelijkheid aan vrouw en de diakenwijding van vrouwen niet universal obligation of verboden te zijn,” luidt het.

The bischoppen was also served by the priests. This is not a universal commitment to verboden zijn, aldus de bischoppen.

ttn-39