the ministers are responsible for themselves in the chamber

The Kamercommissie kwam day met spoed bijeen naar aanleiding van de aanslag op een politiepatrouille in Brussel last Thursday. The 32-year-old YM stak toen twee agents neer. Een van hen, the 29-year-old Thomas, lived in the Ziekenhuis aan zijn verwondingen. Politievakbonden eisen the weekend at the ontslag van Van Quickenborne.

The beginning of the day to be discussed with a duidelijk overzicht van de feiten, the day of the week. Hij benadrukte daarbij that he voldoende communicatie what tussen de magistrates van de drunken services, and that het parket van Brussel in zijn act “not over éen night ijs is gegaan”.

The Minister bevestigde that de suspected you op de dag van de aanslag al op het politiekantoor had aangeboden. YM gaf aan met mental problems te camp and had te voelen tegenover de politie. Volgens meerdere tuigen zou de man ben geben dat hij zulke envisaged not wou hebben en een normaal leven wou suffer. Daarop brought grandchildren to his instruction in the parking lot to the psychiatric service in the ziekenhuis Saint-Luc.

“Vrijwillheid was daarbij het uitgangpunt”, says Verlinden. Het rag van YM what the ochtend not gewelddadig, wardoor hij not in a note kwam voor een juridical arrestatie, aldus Van Quickenborne. Hij citeert daarbij uit het rapport van de procureur-generaal van het parket van Brussel: “Uit de bewoordingen konniet been afgeleid dat de person een strafwettelijk misdrijf zou plegen.”

The ministers confirm that YM does not state in a note that there is a required opname, only that there is no psychological benefit. Of het ziekenhuis voldoende op de hoogte is van zijn mogelijke Gevaar en what he zich daar verder afspeelde, moet door de onderzoeksrechter in het lopendjustice onderzoek been vastly laid.

YM belandde zowel in 2010 than in 2013 in de gevangenis voor diefstal, maar zou tijdens zijn period in de cel geradicalised zijn. Hoewel hij zwel op de CELEX-lijst, de lijst van de Cel Extremisme van de gevangenissen, als op een gedeelde databank van de Veiligheidsdiensten beheerd door het terreurorgaan OCAD, stone, kwam hij in 2019 toch vrij.

The Aarschotstraat in Schaarbeek is located on the dodelijke steekpartij.Beeld BELGA

Van Quickenborne en Verlinden benadrukten dat de suspicion sinds zijn vrijlating nauw is opgevolgd by verschillende instanties. During the period from 2019 to 2020, eight moments were discussed about the local task force in Brussels. The last keer was op 6 October 2020. Nadien kwam de focus op socio-preventieve begeleiding door meerdere vzw’s te liggen.

In 2021 kwam YM nog enkele keren in contact with de politie, onder me door left van zijn bankkaart en een wegcontrole. Hij zou bij de politie known gestaan ​​hebben as a ‘manipulator’ the gewelddadig uit de hoek kon komen as hij zijn zin niet kreeg. Maar volgens Van Quickenborne what he is zijn vrijlating in 2019 geen grandson negatief element reported that van hem a concrete bedreing voor de viligheid to maken.

The aanwezige commissieleden bleven nog met veel vragen achter, onder sea over geweld tegen de politie in het algemeen. Koen Metsu (N-VA) told Minister Van Quickenborne that his grandsons had been told that there were no future plans for the future of the chamber in Goedgekeurd. The other bewering van Van Quickenborne that was raised against these political issues has not been announced, but the others are being drunk by Stefaan Van Hecke (Groen) in two weeks.

ttn-31