Well tanks are also straaljagers op programma van NAVO-top: “He zijn geen signals that Poetin klaar is voor vrede” | Buitenland

Vandaag zit de top van de NAVO opnieuw semen in Brussels. The secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft gezegd dat hij verwacht dat also de kwestie van de vliegentuigen zal been discussed. Wel benadrukt hij dat Oekraïne in the first place urgently steun op de grond nodig heeft.

KIJK LIVE. Ministers come aan op top van NAVO in Brussels

Tijdens een personal conference voorafgaand aan de bijeenkomst op maandag zei Stoltenberg dat de steun voor Oekraïne “zich heeft developed naarmate de oorlog zich developed”. In the beginning of the oorlog what he followed from the secretaris-generaal an enormous focus on speren and antitankwapens, alvorens over the schakelen op de levering van geavanceerde modern artillery. “Daarna was air transport a long term and only two weapons: Strykers, Bradleys, infantry battle tanks, kills in Germany and also main battle tanks”, zei hij.

Discussion straaljagers

The NAVO-top zal naar verwachting also praten over het leveren van gevechtsvliegentuigen aan Oekraïne, nadat Stoltenberg waarsschwde dat a new big Russian offense mogelijk as is started. “He zijn geen signals dat Poetin klaar is voor vrede”, says the NAVO-baas tegen verslaggevers.

Verwijzend naar de controversiële discussie over het leveren van straaljagers, zei hij: “Soals u uit de media raises kunnen opmaken, is he nu also ook een discussie gaande over de kwestie van de vliegentuigen, en ik verwacht dat ook dat tijdens de vergaderingen here in Brussel aan de orde zal come.” Hij onderstreepte de rol van snelheid en urgentie die bij deze discussionie komt kijken. “Want what de mening also is over vliegetuigen, dat zal tijd costs.”

What voor hem voorop state op dit moment, is dat Oekraïne so nel mogelijk de wapens krijgt the other land hebben beloofd. “My highest priority is to worry about the toezeggingen that the de-allerden hebben gedaan voor infanteriegevechtsvoertuigen, voor pantsers, voor Gevechtstanks, zo nelijk been geleverd, want elke dag telt”, Aldus Stoltenberg.

KIJK. Stoltenberg wil snel meer wapens leveren aan Oekraïne

New offenses in Bachmoet

The Russian Wagner Groep has de afgelopen dagen “vrijwel zeker” small terrestrial winsts boekt in de buurt van het belegede Bachmoet, zegt the Britse ministerie van Defensie. Het huurlingenleger claimde a couple of days thererug de inname van het dorp Krasna Hora, ten north van Bachmoet, en volgens het Verenigd Koninkrijk klopt dat waarschijnlijk.

“De stad, de buitenwijken van de stad, de hele perimeter, en in wezen de hele Bachmoet-regio liggen onder waanzinnige, chaotische Beschietingen”, says Volodymyr Nazarenko, plaatsvervangend commandant van het Oekraïense Svoboda-bataljon. Nazarenko shows that this is how it is at the moment when there are battlefields in the center of the city, the verdedigers vorbereid zijn op elke aanval. “The town is a fort, another position in the next street there, near the other building, is a fort”, zei hij.

Russia is bezig met een omsingeling van de stad in de Donbas, maar aan de zuidelijke kant zouden de Russe Troepen little terrain winst hebben boekt. De Britten writes that het Oekraïens verzet doorgaat.

Also on other plekken aan de frontlinie zijn the Russians started with an offense from de Oekraïense results from het najaar longedaan te maden. Maar volgens de Britse informatie is the Russian lege op dit moment op geen van die plekken sterk genoeg om een ​​belangrijke doorbraak te forceren.

ttn-39