We zijn nog niet af van de droogte, maar toch is code orange nog niet in zicht

The Vlaamse Milieumaatschappij maakt deel uit van de droogtecommissie, which overlays bij waterschaarste en maatregelen neemt om water te save and watervoorraden optimally te use. The droogtecommissie comes op 31 my opnieuw seeds. Maandag vergaderde de adviesgroep Droogte, the de toestand nauwgezet opvolgt en de droogtecommissie bijstaat. Uit dat overleg kwam al naar voren dat code geel aan de order is.

When the code is correct, of level én, there are no water tanks to prevent water-saving maatregelen, so as a guide, the stop zones of the planned spui tanks and the designated seals of the water vangen. “Begin mei be op 75 percent van de locations uiterst location tot location grondwaterstanden opgetekend voor de tijd van het jaar”, schreef de droogtecommissie in haar update van maandag. There are real problems with the drink water supply.

Het gaat vornamelijk om bevaarbare en onbevaarbare water slopes. De afvoer op de Leie is laag voor de tijd van het jaar, debafvoeren op de IJzer, Nete, Demer, Dender en Bovenschelde zijn zelfs zeer laag voor de tijd van het jaar. Also onbevaarbare water slope camps with location in sea location debieten. Here and there, the ecological minimum requirements have not been met.

The droogtecommissie bestaat uit de governors, een vertegenwoordiger van de drinkwatermaatschappijen, een vertegenwoordiger van waterzuiveringsbedrijf Aquafin en de waterbeheerders, dit zijn de vertegenwoordigers van de Vlaamse Milieumaatschappij, De Vlaamse Waterweg, de provinces, steden en gemeenten, en wateringpolders. (belga)

ttn-31