VS zouden Russian troepen riveted as a poet kernwapens inzet in Oekraïne

In a tv-interview with de Amerikaanse from ABC News, oud-CIA-directeur David Petraeus told what the United States would like to do as Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in de oorlog tegen Oekraïne. Op the possible escalation hintte de Russian president vrijdag nog tijdens zijn toespraak over de annexatie van four Oekraïense provinces.

“Je wilt not opnieuw in een nuclear escalatie terechtkomen, je moet laten zien dat dit op geenkele manner gegekcepteerd kan been accepted”, said Petraeus, who mentioned here about never spoke with national security adviser Jake Sullivan.

“Maar in dat hypothetische Geval zouden wij reageren door samen met de NAVO elke Russian conventionele Kracht uit te schakelen op het slagveld in Oekraïne, also op de Krim and elk ship in de Zwarte Zee.”

Want hoewel Oekraïne geen lid is van de NAVO en zo’n aanval op het land voor de lidstaten dus geen obliging tot verdediging inhoudt volgens Article 5 van het bondgenootschap, zou een “reactie van de VS en de NAVO op zijn plaats zijn”.

Hij hoopt dat Poetin het zover zal lateen komen, Maar dat de Russian president “wanhopig” is and that he niets meer is dat Poetin kan doen om het conflict in Oekraïne te winnen. “At a given moment, it must be recognized that additional sales must begin.”

Aanval within NAVO area

Also Marco Rubio, who as Republican leader of the Commission Buitenlandse Berekkingen van de Senaat wel toeft heeft tot briefings van het Pentagon, recognized by CNN dit weekend de nuclear. Hij wil evenwel niet ingaan of hij daarover al bewijs heeft gezien.

Meer nog over een nuclear aanval in Oekraïne, maakt de senator zich zorgen over een aanval binnen NAVO-gebied Zelf, bijvoorbeeld “gericht op de Luchthaven in Polen of een other logistiek distribution point”. “Daarop zal de NAVO wel moeten responden.”

ttn-31