Valérie Pécresse smeekt om money na mislukte Franse presidentscampagne

“The financial situation of my campagne is momenteel kritiek”, says Pécresse vanmorgen en ze gaf meteen mee dat die voor 7 miljoen euro in het rood stond. “Les Republicains may not do so before opening. I have a personal liability not exceeding 5 million euros.”

Daarom lanceerde ze vanmorgen een “nationale oproep” aan al haar ahangers and “all fringes die pike aan een politiek pluralisme en vrijheid van meningsuiting” om money te storten. “I’ve got nood aan jullie steun”, say ze.

“I still have tot 15 mei om het budget van my campagne af te sluiten. You can do it online, on my personal website. Het gaat over het overleven van Les Républicains en het Rechtse thoughtengoed van Les Républicains”, klonk het nog in a verklaring.

Opportunist of François Fillon

Les Républicains zijn het not won om op zo’n manner te lost. Tijdens de vorige presidentsverkiezingen van 2017 haalde toenmalig presidentskandidaat François Fillon still ruim 20 percent van de Stemmen.

President Emmanuel Macron and Marine Le Pen van het extreme right Rassemblement National were the two candidates for the registers of two round haalden van de presidentsverkiezingen. Ze nemen het – zoals verwacht – op 24 april tegen elkaar op voor de eindzege.

ttn-31