De Gemeente Schaarbeek complains in a mededeling het bestaan ​​aan van een “vluchtelingenkamp in het Hart van de Noordwijk”. Het is for the local authorities a symbol of “the Opportunity Crisis Veroorzaakt door het born aan optreden van federale regering inzake migration beleid”.

    There are 700 people left at the moment in a building on the Paleizenstraat 46 in Schaarbeek. Het gaat voornamelijk om asielzoekers in het bezit van een bijlage 26, which van de federale overheid een remaining plaats moeten krijgen, stelt de gemeente.

    Schaarbeek knows that in the construction of an adaptation work, it will be used for the creation of woningen so that the time that has lasted for two years has been used for the Brussels Gewest for the opening of the Oekraïne. The works will be real broken toen de massale en ongecontroleerde bezetting begon.

    De Eigenaar, de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij, Verkreeg op 17 November een Uitzettingsbevel, waardoor de bezetters three weken de tijd kregen om het pand te verlaten. “Het is dus a real race tegen de klok om de vluchtelingen te hervestigen, maar de federale overheid refuses mee te werken”, hekelt de gemeente Schaarbeek, the spreekt van bewezen gevallen van schurft, difterie en vermoedens van tuberculose.

    Burgemeester Cécile Jodogne (DéFI) “is the state secretaris Nicole de Moor (CD&V) hair responsible for neemt en ons eindelijk concrete oplossingen voorstelt om de hervestiging van deze vluchtelingen spoedig te organiseren. Ze roept also de other levels of preference op om same te works.

    ttn-39