Russian soldiers are known to have misreported words about fake news | Buitenland

Dat nieuws meldt OVD-Info, een onafhankelijk Russian nieuwskanaal dat report on human rights, Thursday on the basis of the register of the military law bank in the region of Chabarovsk. Het bezoedelen van het imago van het leger is a punishable offense in Russia.

Afgelopen zomer zou de man aan het onafhankelijke onderzoeksportaal Vashnye Istorii (Belangrijke Verhalen) verteld hebben dat hij aan het begin van de oorlog twee burgers zou neergeschoten hebben in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Volgens de journalist die de soldaat interviewde, zou de man bij zijn terugkeer naar Russia zijn meerdere ervan accused of hebben hem orders te hebben gegeven om in Oekraïne te moorden en te plunderen. Volgens het onderzoek identificeerden also Oekraïense overlevenden de soldaat later than de dader. What the soldier is about to do is unique.

Russian troeps bezetten de regio rond Kiev enkele weken na het van de Russe invalsoorlog in february 2022. Nadat ze zich teruggetrokken hadden, suffered beelden uit Boetsja, waar honderden lichamen van burgers are gevonden, tot international afschuw. Thanks to the photos, ooggetuigenverslagen en international onderzoeken the zouden must suffer tot een officiële classificatie as oorlogsmisdaad, houdt Moskou vol dat de gruwel geësceneerd in Boetsja. Russia does not know that zijn troepen oorlogsmisdaden care in Oekraïne.

ttn-39