Regering of the light on large amounts of solidariteitsbijdrage petroleum sector | economy

The regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een tijdelijke solidariteitsbijdrage van the petroleum sector. The moet bring 600 million euros in het laatje.

The solidariteitsbijdrage van de aardoliesector comes from houses and bedrijven the lijden onder devolgen van de energiecrisis te ondersteunen. The maatregel maakt deel uit van het afgelopen begrotingskonclaaf waarin de regering also besliste om een ​​overwinstbelasting in te voeren voor energieproducenten. All seeds moet dat bijna 3 miljard euro opbrengen.

Recordwinsten

Petroleum maatschappijen konden de afgelopen maanden record winsten boeken door de stijging van de prijs van ruwe aardolie en aardolie products. The solidariteitsbijdrage geld voor all geregistreerde aardoliemaatschappijen, the actie zijn in de raffinagesector en over raffinagecapaciteit in België, en voor aardoliemaatschappijen which are defined as primary deelnemers voor diesel, gasolie en benzine zijn defined. It is expected that January 1st and December 31st of the following year will cost 6.9 euros per tonne of raw material and 7.8 euros per cubic meter of product.

In total, the monthly fee is 600 million euros. Het voorontwerp van wet van minister van der Straeten Van der Straeten (Groen) kreeg vrijdag groen licht van de federale ministerraad, en gaat nu voor advies naar de Raad van State.

The Ministerraad gaf vrijdag overigens also de goedkeuring aan delegning van het Basispaket Energie tot Maart the following year. Het gaat om een ​​maandelijks request van en bis de 200 euro for gas and elektricity, dat eerder also al for November in December will be ingevoerd. It is also possible that there is no need for the Raad van State, which within the vijf dagen een advies may be clear.

Plan of Minister Van der Straeten: 4.7 million euros halen by energy producers (+)

Europees agreement over stroombesparingen and afromen van overwinsten

ttn-39