Queen Elizabeth met groots vertoon ten grave

With the greatest utvaart that was meant to be given to Queen Elizabeth ten grave. Honderdduizenden Britten came to the hoofdstad om mee te schrijven aan de geschiedis. ‘Met haar dood heeft ze het land herenigd.’

Patrick van IJzendoornSeptember 20, 202203:00

Het zijn niet alleen de stiltes the door merg en been went tijdens de staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth, maar vooral ook de geluiden. De canon pods in Hyde Park. Het doffer geier van Big Ben. The doedelzakken van de Ierse and Schotse guards. Het clicked on the casually beautiful surface on the asphalt of The Mall. De Engelachtige koorknapen in Westminster Abbey. Het God Save the King. In poetry: the meaning of the word is as follows: the climax of the day is national.

London is midday, om William Shakespeare te parafraseren, ‘vol met geluiden’ tijdens de largest uitvaart die niet alleen de Britten, maar ook de rest van de wereld ooit heeft gezien. Geluiden van Rouw, geluiden van Dank and geluiden van hoop. Bij het vaarwel zeggen van der Kleine Grote Koningin die Meer dan zeventig jaar op de troon heeft gezeten krijgen de woorden ‘Groot’ and ‘Verenigd’ in Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk weer hun oude betekenis.

Honderdduizenden Britten were maandagochtend, of reeds zondagavond, naar de hoofdstad came om mee te schrijven aan de geschiedis. Met slaapzakken. Met thermosfless. Met Mr Kipling cakes. Mead vlaggen. Met onverwerkt verdriet. Ze wilden allemaal een mooi plekje liften rondom het paleis van Westminster, war de overleden Vorstin dead maandagochtend opgebaard lay, in Westminster Abbey, de plek war Elizabeth was gotrouwd, what was crowned and was nu de rouwdienst zou plaatsvinden.

The affuit was het koninklijke lichaam op rustte wordt vorortgetrokken by 142 matrozen, net zoals bij de uitvaart van Victoria, 121 jaar gegeden. In the event that it was inherently detachable from the artillery, it was because of the bad goods that were sold on the market. The Royal Navy brought toen redding. So zit de Britse divorced in Elkaar: a long stretch of toevalligheden en improvisaties. Het was also nooit de bedoeling dat Elizabeth koningin zou become. That was what he had done from the life of the hair sooner.

Vanaf het begin heeft ze bij hair roeping de steun gezocht van God, iets war de anglicaanse rouwdienst van done. Het is totally lost from het afscheid van Diana, a kwart eeuw gegeden. Geen Elton John op piano, geen emotional toespraken en geen beroemdheden, maar hoopgevende loliederen en psalmen. Wel lopen net als toen Harry and William gebroederlijk naast elkaar achter de kist, alsmede, na veel discussie, de negen jaar oude George, de toekomstige koning, met zijn twee jaar jongere zusje Charlotte.

Beeld AFP

Het Hoofd van de Gemenebest, Baroness Sootland, en het Hoofd van Haar Regering, Premier Liz Truss, Lezen voor uit de Bijbel, Terwijl het Hoofd van de Anglicaanse Kerk, Aartsbisschop Justin Welby preekt. “We’ll meet again,” quotes Hij Vera Lynn. Het most ontroerende moment Komt op het einde, toen de koninklijke doedelzakspeler, pipe major Paul Burns, een last eerbetoon speelt en het geluid laat wegsterven door weg te lopen. Op zijn Brits, the emoties are hidden in ritueel en ceremonie.

How the hele ceremonie nauwgezet will follow is a angewezen op de grote schermen in Hyde Park, waar af en toe een walm van buskruit te ruiken is. Op de plek was something that had been done The Rolling Stones stood, the king of rock, citten nu dozen toeschouwers, the kleedjes en proviand hebben meebrought. Waar afgelopen dagen de rij dienst deed as a symbol of Britsheid, maakt nu de picnic, the other Britse specialiteit, deel uit van het national rouwproces.

Gary Tootill heeft voor de situation zijn bordeaux-rode baret van zijn parachute regiment opgezet en de medals opgespeld the hij in Bosnië, Belize and Noord-Ierland heeft deserving as mede de dre medals van drie koninklijke jubilee. “Het is een eer om haar te hebben served,” says the 54-year-old veteran, “en door haar te zijn served.” Trots toont hij een foto waarop te zien is hoe hij as 20-year-old de Koningin ontmoette tijdens een legroefening nabij Salisbury.

“It’s okay to say that,” says Hij, with a glass of rosé waiting for the marcher end of the wapenbroeders.

Trots is, after all, also an emotion that the overhand heeft by the 31-year-old Sophie Nielson, who draped in the flag of the recent Platinum Jubileum state the kijken. “Met haar dood heeft ze het land herenigd en ik hoop dat dat haar nalatenschap zal zijn”, zegt ze. “My blijvende herinnering hair, Hare Majesty? Haar humor en hoe ze zich as jonge vrouw staande held in een wereld van mannen.” Iets verderop zingt een oude man ‘The Lord is my Shepherd’ mee, de loving hymn van de diepgelovige vorstin.

Stilte overheerst, zelfs vliegentuigen zijn omgeleid, wanneer de kist door soldaten, the uit Iraq were overgekomen, weer op de affuit wordt gezet, waarna a long rouwmars begins in the direction of de Wellington-poort, near Hyde Park Corner. Long marcheert de crème de la crème van de wapende strijdkrachten over The Mall, de brede boulevard the gemaakt is voor Lageheden as deze. Aft of the case, in full glory, King Charles and other members of the royal family.

De poorten van Buckingham Palace is open, maar de Rouwstoet marcheert voorbij.

ttn-31