Onderzoekscommissie Huis dagvaardt Trump om bestorming Capitool | Storming Capitool

The Commission of the Americas Huis van Afgevaardigden the de aval op het Capitool van 6 januari onderzoekt, heeft donderdag unaniem gestemd om een ​​dagvaarding uit te vaardigen voor malte President Donald Trump. The commission will ask him to give an order over zijn rol bij de Beurtenissen, the suffering deaths of the promised event at the Congress.

“Hij moet verantwoording afleggen voor zijn daden”, said Vertegenwoordiger Bennie Thompson, Democrat van Mississippi en voorzitter van de Commission, aan het einde van wat mogelijk de laatste openbare zitting van het panel was. “Hij moet responsible afleggen aan the politieagenten who hun leven en lichaam op het spel zetten om onze democratie te verdedigen.”

For the stemming had de commissie een semenvatting presented by haar arguments tegen Trump, waaronder details about zijn gemoedstoestand op 6 january en meer in het algemeen over zijn centrale rol in de poging om de verkiezingsuitslag van 2020 longedaan te maken. De commission toonde nieuwe video’s van die dag waarop te zien is hoe unfortunately in the Congres, but also how Nancy Pelosi en senaatsleider Chuck Schumer, uit het Capitool were geëvacueerd. In a video, Schumer warns about a lot of a procureur-generaal Jeffrey Rosen: “Waarom laat u de president niet zeggen dat ze (de bestormers, red.) het Capitool moeten verlaten?”

Het panel also said that Trump did not try to do so until the menigt in het Capitool aan te sluiten, zelfs nadate zijn aanhangers gewelddadig had become en de politie aanvielen. A national veiligheidsfunctionaris, Vienna’s identity of the commission anoniem held, vertelde de onderzoekers: “The president wilde tienduizenden mensen naar het Capitool suffered. I think that’s what we’re going to talk about when we’re alarmed.”

Negroes

Het is overigens onwaarschijnlijk dat de commission de kans krijgt om Trump te ondervragen, represent warnemers. Hij zal vrijwel zeker een dagvaarding negroes. En pogingen om he een af ​​te dwangen zouden vrijwel zeker suffer tot a lengthy juridische strijd.

Het voldoen aan een dagvaarding van het Congres om te tuigen of documents te overhandigen is a misdrijf, waarop een gevangenisstrafstaat van éen tot twaalf maanden. When a dagvaarding was generated, the voltage house must be lifted over het al then not doorverwijzen near het ministerie van Justice, that then the best list of he aanklacht wordt ingediend.

Bekijk also: Uitgelegd: z verraakten indringers Capitool

“Trump three years ago in het Witte Huis te Zullen blijven na zijn nederlaag tegen Biden”

“Justitie VS stuurt 40 dagvaardingen in onderzoek to bestorming Capitool”

ttn-39