Het hoogrechteshof van de zelfverklaarde People’s Republic of Donetsk veroordeelde begin June de Britten Aiden Aslin and Sean Pinner en de Marokkaan Brahim Saadoun tot de doodstraf. Ze are therefore accused of deelname aan Gevecht as huurlingen.

    After the Russian invasion in Oekraïne, there were some thoughts about the destination of the Oekraïense. Moscow time in het verleden al dat het Buitenlandse strijders altijd than huurlingen beschouwt en dat zij bij een gevangenname in het best geval op een long celstraf mogen hopen. In the manner of Russia, there are no international bets on the other hand. Eerder Dreigden also de pro-Russian separatists ermee de doodstraf op te leggen aan vangengenomen buitenlanders.

    The two Britten will be taken mid April in the Oekraïense havenstad Marioepol. Volgens niet bevestigde reports woonden ze voor de oorlog al in Oekraïne en zijn ze daar also gotrouwd.

    De Oekraïense advocaat van één van de Britten zei Thursday dat ze in Beroep gaan. “As het beroep wordt vergedt, dan we serve een verzoek voor gratie in. Een alternatief kan een levenslange celstraf zijn”, aldus de advocaat.

    ttn-39