like what Yannick V., who om het leven kwam bij vuurgevecht?

On the aansturen van het federaal parket voerde dejustelijke politie huiszoekingen uit in zes Antwerpse gemeentes en Gent. “Tijdens éen van deze interventions vond een vuurgevecht plaats tussen de politie en een van de aanwezigen in een gebouw”, reports the federal parket. “Deze person is overdone.”

Het bereidde al maandenlang a dossier for rond de Antwerpenaren Yannick V. and Igor G. Ze stonden known as preppers: ze geloven dat de samenleving op instorten staat and that ze zich most vorbereiden op geregeldheden.

“België en Europa gaan de dieperik in”, so Schreef Yannick V. eerder dit jaar op sociale media. “Nobody can talk. Talk uzelf. We can worry about the fact that there are no reserves, the strength of the network has been raised for the coming years.”

The beleggerswebsite MacroTrends made a dossier “practically prepping” that was Yannick V. as an expert. “Hyperinflatie, bank crashes, militaire chaos, noem maar op: Yannick heeft een antwoord”, zo schreef MacroTrends in de aankondiging.

The two houses have no grandchildren in theory. Ze legden een heel wapenarsenaal aan, with tientallen legale wapens. Yannick V. was de afgelopen twee jaar also voorzitter van de Antwerpse federatie voor carabin- en pistoolsschutters. There are two medebestuurders uit de air over what deze ochtend is geurd.

Het had daarnaast zeer concrete aanwijzingen dat de twee dertigers also possess illegale of niet-vergunde wapens. A groot aantal wapens is now taken into possession.

In the shoe from a van de ouders van de twee preppers knutselden ze aan die wapens. These are experiments with walkie-talkies and drones. Igor G. is handig met let en smeden. The other, Yannick V. heeft een zaak in edelmetalen in Antwerp. Het much het op dat hij daar also grote bedragen in het Zwart verzette. Deze wanted kwam hij om tijdens een vuurgevecht bij de huiszoeking, volgens het parket.

Op tijd ingrijpen

The twee dertigers staan ​​niet alleen as preppers bekend, maar also as extreme right. One van de two is known for a long time in the extreme right-wing milieu in Vlaanderen. Ze zich keren tegen vrouwen, Joden, vreemdelingen and de overheid.

Op zijn sociale media platste Yannick V. een combinatie van foto’s van zijn goud- en zilverwerk, antieke wapens en militaire curiosa, maar ok reports tegen de coronamaatregelen. The boosterprik is due to the middle of the state of the people who are doing it. “Collectieve gehoorzaamheid afdwingen is het doel”, zo schreef hij. “Ze trains ons tot slavernij zals je een hond trains om pootjes te geven op commando. Het is always vrij eenvoudig hoor.”

En hij kant zich tegen politici. Flemish Minister-President Jan Jambon noemt hij “De vod van Vlaanderen”. “Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Bonapartisme”, writes Yannick V. in another report. “Militaire dictatuur coupled to a terugkeer naar de Code Napoléon (een Rechtsstaat) and a bimetale goudstandaard.”

Het is not duidelijk of Yannick V. and Igor G. op dit concrete plannen hadden om ergens toe te slaan, or eerder aan het Wachten war op die Zugezegde ondergang van de samenleving. Het fair wilde Alleszins op tijd ingrijpen. Igor G. is responsible for Oost-Vlaanderen afkomstig en verhuisde onlangs naar hetzelfde building in Merksem, waar Yannick V. zou wonen. That verhoogde de druk om tussen te come.

Yannick V. kwam om bij die huiszoeking, maar het is unique of zijn henchmen zich deze night in de buurt bevond of elders. He also zijn op other locations huiszoekingen uitgevoerd, allicht also bij de Ouders war ze aan de wapens werkten and waar allicht also wapens liggen opgeslagen, and in de bredere entourage van de twee.

ttn-31