“Ik ben geen monster”: dierenarts die gezonde hond euthanaseerde reacted op critiek | landlocked

In Wallonië brak afgelopen week hevig protest uit nadat een gezonde hond were geëuthanaseerd in een dierenasiel in Henegouwen. De dierenarts die het dier de dodelijke injection gaf reacted in an emotional report on Facebook op alle verwijten the ze near het hoofd geslingerd kreeg.

Two years ago, an eight-year-old girl, Talya, was asked to do so by an American staffordshire terriër in Strépy-Bracquegnies, and by a family from La Louvière in the province of Henegouwen. Het Meisje was alleen thuis met enkele honden, waaronder also Iron, een Amerikaanse Staffordshireterriër die toen 8 maand oud what. De volwassen hond bleek the night van 10 op 11 july 2021 erg aggressive tegenover de agents ter plaatse en beet in het uiteinde van de loop van een riotgun. The dog will be recorded mid-dellijk. Van de pup van eight maanden or will vermoed dat hij het meisje also had aangevallen. The young man will be taken to Beslag and taken to the east.

The moeder van Talya, Vanessa Masset, was found guilty of an onopzettelijke doodslag by nalatigheid. Ze kreeg en verbod op het houden van honden. As ze Iron zou opeisen, het dier moeten been afgemaakt. Toch deed Masset dat, naar own zeggen “om te vermijden dat de hond in contact zou komen met OTHER CHILDREN”. Donderdag most een dierenarts Iron dan also later inslapen in het asiel, tot grote woede van heel wat dierenliefhebbers.

Of course I could refuse. Then what was meant by de politie om koelbloedig thought te been by someone who never knew.

Dierenarts the Iron euthanase earth.

“Gisters (Thursday, red) hebben we een leven want to stop. Het leven van Iron, a shady, gezonde hond. A hand that op de verkeerde Plek, op het verkeerde moment in vooral bij de verkeerde mensen terechtkwam”, writes de dierenarts in an emotional report on Facebook. The vrouw then distributes all hair reports that are required. “I’m a monster, I’m moordenaar, I don’t deserve it if I’m allowed to use the oven, I’d like to practically have a boycot,” he says in the pijnlijke woorden.

De dierenarts vertelt dat ze het he zelf ontzettend moeilijk mee had om iron de dodelijke injection te geven, en dat ze daarvoor “al haar principes en waarden” aan de kant heeft moeten schuiven. Toch deed ze wat ze most doen in het belang van de hond, zodat hij tot op het last moment omringd kon zijn door mensen die oprecht om hem gaven. “Of course I could refuse. Then what was meant by de politie om koelbloedig thought te been made by someone who didn’t know who’, right now. “I ben geen monster, het monster is de onwaardige moeder”.

Bloemen aan het huis in Strépy-Bracquegnies was the small Talya (8) het leven liet na de hondenaanval.
Bloemen aan het huis in Strépy-Bracquegnies was the small Talya (8) het leven liet na de hondenaanval. © DH, RV

ttn-39