How illegal het land inland, wordt to Rwanda gestuurd

De Britse regering cite al jaren in de maag met de stroom Kanal-migranten, een stroom die Haaks staat op de Brexitbelofte om de national borders beter te controleren. Op given tijden comes Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel daarom met radicale ideas om de migration aan te pakken. Weekend arriveerde de Conservatieve bewindsvrouw in de Rwandese hoofdstad Kigali om een ​​even unique as omstreden migration deal te sluiten met president Paul Kagame.

Bij aankomst op de Britse Eilanden zullen migrants a first decision ondergaan. How large cans heeft op een successful asielaanvraag, may blijven. The rest of the word on the flight plan is for a journey of 6,400 kilometers to Rwanda. As a result, requests for treatment have been taken. How wordt afgewezen, krijgt de kans om een ​​nieuw leven op te bouwen in het country dat in 1994 nog het toneel was van een genocide. De Britten dragen all costs.

Wapen tegen Mensenhandel

The hoop van de regering is that there is a afschrikwekkende work heeft voor migrants who lift plans om the oversteek te maken. Volgens Patel is deze Afrikaanse opvang also een wapen tegen mensenhandelaren aan de Franse kust. Around 28,000 people were expected in the open jaar de oversteek. Before 2022 the word was doubled. Most of the Channel migrants are sent to Iran, Afghanistan, Iraq, Vietnam, Syria and Eritrea.

Various refugee organizations, such as the Refugee Council, have Patel’s overeenkomst stamped as ‘wreed en gemeen’. De Britten, so luidt een belangrijke klacht, ontlopen hiermee hun responsible, om deze vervolgens neer te leggen bij een poorer nationality was migrants and binding me hebben. Tevens zou Rwanda, was even more people than in the London agglomeration, therefore Amnesty International nog steeds geen veilig land zijn.

‘Wanhopig’ and ‘disgraceful’

The Rwandese opvang costs around 145 million euros, a bedrag dat gaandeweg de tijd flink kan oplopen. The number of Britse regering is het nog altijd less than the 5.6 million euros that het now dagelijks most besten aan de migrantenopvang. Omdat he te weinig opvangcentra zijn, many migrants now live in hotels. Aan de hotel opvang, the possible tijdens de lockdowns, come a de met de bouw van een groot opvangcentrum in het north van graafschap Yorkshire.

Schaduwminister van Binnenlandse Zaken Yvette Cooper omschreef de regeringsplannen as ‘wanhopig’ en ‘schandalig’. Wijzend op soortgelijke operational methods in Australië heeft formerly Minister van Developmentssamenwerking Andrew Mitchell de verwachting uitgeproken dat de zullen oplopen dead sea da 2 million euros per migrant. ‘Het zou goedkoper zijn om ze in the Ritz te stop en de minor naar Eton te sturen.’

ttn-31