Hoogrechteshof VS deelt klap uit aan klimaatbeleid van President Biden

Met a sea level van Zegen three stemde het Hoogrechteshof tegen de huidige wet, the Het Amerikaanse milieuagentschap (EPA) zeggenschap geeft over the maximum uitstoot van energiecentrales in het hele country. The wet was before ordered from the CO2-uitstoot van kolencentrales, was zo’n 20 percent van der elektricityit in de VS vandaan komt, terug te penetrate into a poging om klimaatverandering tegen te gaan.

The upper right of the EPA may be subject to a central energy zone at the American Congress of the Army. The decision of such a large ‘economic and political concern’ zouden volgens het Hoogrechteshof should not be involved in an applicable organisation.

The application is a nimble flap for the ambitious climate plan of Bidens regering. So works de president momenteel juist aan nieuwe bets de energiesector in 2035 heel emissievrij moeten maken. That does not have to be considered as such. It should be kept as soon as possible by the environmental agent.

Most devastating states

De Zaak was a tension by negentien staten in a number of America’s largest fossil bedrijven. The anklagers weren’t there with the regulation of broeikasgassen, which former President Barack Obama had ingesteld in from that het milieuagentschap not de hele energiesector in a state beperkingen can optleggen. The state of the sea on the other hand has been dictated by the Central Central Office.

The states that were not met with the regulation required tot de most vervuilende van de VS. Ze zijn went voor 44 percent van all uitstoot in het land and hebben de afgelopen jaren weinig gedaan om dat terug te brengen.

Doordat de staten now less talk about zich aan de klimaatdoelstellingen van Biden te houden, wordt het voor de VS vermoedelijk een stuk moeilijker om international klimaatdoelen te bereiken. President Biden ondertekende op zijn eerste dag in het Witte Haus juist een decreet om zich weer te conformeren aan het klimaatakkoord van Parijs. No one before Trump was given the contract.

Others also end up with the implications of the decision of the right to follow with interest. The divisions of the VS, which are responsible for 14 percent of the wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, were for many other industrial countries een aansporing om also aan de slag te gaan met het terugbrengen van uitstoot.

‘devastating’ uitspraak

Een woordvoerder van het Witte Huis noemt de uitspraak van derechters ‘devastating’. ‘President Biden zal niet terugdeinzen om zijn bevoegdheden te use om the volksgezondheid te beschermen en de klimaatcrisis aan te pakken.’ Michael Bloomberg, air conditioner of the VN, hekelt the decision of the upper right. The answer is that ‘Amerikaanse levenskosten en an enormous amount of money are lost’.

De uitspraak past in een patroon van de conservatieve meerderheid in het Hoogrechteshof the de Democratische president Biden in de Weg zit. Last week maakten de opperrechters al een einde aan het federale right op abortus, waardoor het waarschijnlijk in de helft van de Amerikaanse staten illegaal wordt .

Biden said that on Thursday all we wanted to do was to try to abort in the United States. Hij is voorstander van een uitzondering op de regels in de Amerikaanse Senaat om a wet door het parliament te krijgen which het federalerecht manufactures. Het is de vraag of dat lukt, omdat de Democraten maar een flinterdunne meerderheid hebben en he binnen de partij verdeeldheid is over de vraag of een uitzondering op de regels legitiem is.

ttn-31