Hoofd van Russian-Orthodox church roept Russen op om zich te unite rond unfortunatelyschap | Oorlog Oekraïne en Rusland

Patriarch Kirill, het hoofd van de Russo-Orthodoxe kerk en een ahanger van President Vladimir Poetin, roept de Russen op om zich te unite rond het Russian unfortunatelyschap om “deexternal eninterne vijanden” van Rusland te verslaan.

“Moge de Heer ons in deze mobile period voor ons vaderland helpen om ons te unite, also rond het unfortunatelyschap. En demachtshebbers helpen om hun verantwoordelijkheid te nemen voor het people en met nederigheid en goede wil te serve”, Aldus Kirill in een mis in Moscow volgens state Persagentschap Tass. “So there is real solidarity between the people and the mogelijkheid om the external and internal vijand terug te duwen en een leven op te bouwen met meer goedheid, waarheid en liefde.”

Het hoofd van de Russian-Orthodox kerk, which zowat 150 miljoen gelovigen telt wereldwijd waarvan de most in Russia, heeft al verschillende preken gehouden in het voordeel van het Russian Offensief in Oekraïne. Op 27 februari spoke of a strijd tussen de “de troepen van het kwaad” tegen de historical “eenheid” tussen Rusland en Oekraïne.

Patriarch Bartolomeos, het hoofd van de orthodoxe kerk warvan de Russian-Orthodox kerk een autonomous afdeling is, zei zaterdag tijdens een bezoek van een groep Greek pelgrims in Istanbul dat hij het standpunt van de Russian-orthodox partriarch supervised. Hij begrijpt niet hoe patriarch Kyrill zich zo hard met president Poetin wenst te identificeren en de oorlog die Rusland tegen Oekraïne voert zelfs “heilig” noemt, zei hij volgens de website ‘Orthodox Time’. Bartolomeos forgives me also for the first time, because he is specific about what van de Oekraïense kant.

Lees ok: Viktoria is read out in a Russian hindrance: “Als ik de mogelijkheid zou krijgen om Poetin neer te schieten, zou ik het doen”

ttn-39