‘Hij drinkt as Churchill, maar daar stops de vergelijking’ en ‘totale meltdown’: buitenlandse pers over crises Boris Johnson

Sky news: ‘Boris Johnson is de controle kwijt, en de opgestapte collega’s laten hem kwetsbaar eighth’

Volgens Sky News can het belang van de opgestapte collega’s, zeker nu, not onderschat been. “Het grote publiek zal waarschijnlijk niet weten wie deze mensen zijn,” writes de nieuwssite, “maar het dung van four important persons leden in a couple and it is enormously destabilizing end for de regering op a moment dat de premier al in zeer zwaar weer zit. ” Munira Mirza was 14 years long a concern in a loyal bond from Johnson, Sky News recalls.

“Het kan zijn dat de premier de vervanging van zijn vertrouwelingen probeert te presenteren as het begin van een shake-up, een opruiming. Maar de manner waarop het beurt, suggests a premier who de controle kwijt is. With ontslagen the uit het niets come, laat aangekondigd op een donderdagavond.”

BBC: Total ‘meltdown’ on Downing Street

De Britse openbare omroep citeert een ‘veteraan uit de politiek’ en writing dat de situation in Downing Street “niet zomaar een Nachtmerrie is, maar een totale meltdown (of ineenstorting)”.

Net as other media notices that the BBC op dat de regering communiceert over de vertrokken collega’s sof Johnson zich houdt aan zijn belofte om schoon schip te maken. “Maar de duidelijke politieke spelletjes can not hide the instability in Downing Street.”

“Elke fout of verkeerde inschatting levert meer bewijs voor degenes who hoist him away. En voor de ahangers van de premier wordt het steeds moeilijker om zijn positie te verdigden.”

He was also told that he was replaced by the former Prime Minister Theresa May.

The Sun: ‘Boris Johnson ‘met hes mes stoken’ by Rishi Sunak op Zwarte Donderdag’

okay The Sun heeft het over a total ineenstorting van het kabinet-Johnson. Het dagblad puts daarnaast a focus on financiënminister Rishi Sunak. De politicus – which as een van de grootste kanshebbers op het premierschap wordt gezien – held toevallig een persconferentie nadat de four medewerkers were opgestapt. “Sunak dreef he de spot met de ‘Partygate’-ellende en criticized de uitspraken van de premier over Jimmy Savile.”

“In a double zet, the een weekend of speculations zal ontketenen over Sunak’s ambities, laat de politicus vandaag zijn dekmantel vallen en distantieert hij zich van de ‘Partygate’-Schandalen”, aldus The Sun.

Rishi Sunak.Beeld Photo News

El Pais: ‘Hij drinks as Churchill, maar hij is not so as Churchill’

Also in other countries he was strictly warned by Johnson. De Spaanse krant El País Publiceert een opiniestuk wasin de Brit met de historic Winston Churchill vergelekken, of zijn drinkgedrag althans. In a piece titled ‘Johnson: a drinker as Churchill, but not Churchill te zijn’, author Berna Gonzalez Harbor criticizes the premier for het overtreden van the corona rules.

“Johnson heeft thought that the rules heeft would override the hey zelf goedkeurde voor de brede people. As an absolute soeverein buiten de wet, zijn wet, legde hij de burgers strict beperkingen op terwijl hij iedereen bespotte door ze in zijn own huis te overtreden”, schreef ze donderdag.

Boris Johnson likes drinking as Winston Churchill, but that’s what it’s like to be wrong, concludes de Spaanse opiniemaakster.

The New York Times: ‘Exodus terwijl Johnson worstelt om muiterij af te turn’

In the Amerikaanse, The New York Times speaks of a “exodus from high temperatures at 10 Downing Street”. De uittocht verhoogt opnieuw de druk op premier Boris Johnson, terwijl hij al aan het vechten is om aan demacht te blijven, het klinkt.

“Johnson’s staff chief, privésecretaris, communication chief and beleidschef hebben allemaal ontslag genomen, waardoor de top van de Britse regering stuurloos has become op een moment dat Johnson worstelt om een ​​muiterij in de lederen van zijn Conservatieve Partij af te Wende”, schrijft de krant. “Ongeveer een dozijn partijleden hebben published opgeroepen tot een motive van wantrouwen tegen de premier.”

Vooral het ontslag van zijn beleidschef, Munira Mirza, what extra pijnlijk accordingly The New York Times. Mirza was tenslotte “een van zijn longstzittende en invloedrijkste assistants”.

Munira Mirza.  Beeld AFP

Munira Mirza.Beeld AFP

ttn-31

Bir yanıt yazın