Het is nu Poetins plan B in Oekraïne versus Bidens en Zelensky’s plan A

Thomas L. Friedman is columnist bij The New York Times.

Thomas L FriedmanMarch 22, 202213:23

Na a confusing maand wordt duidelijk wilke strategieën aan het werk zijn in Oekraïne: we know naar Vladimir Poetins plan B versus Joe Bidens en Volodymur Zelensky’s plan A. Laten we hope that Biden en Zelensky zegevieren, Poetins potentiële plan C is really schrikwekkend – en I will never say what I want to say about the plan D is.

I have herefore geen secret bron in the Kremlin, maar we have many years gezien hoe Poetin het in het Midden-Oosten aanpakt. En vanuit die ervaring lijkt het me duidelijk dat Poetin, drunken dat zijn plan A mislukt is – de verwachting dat het Russian leger Oekraïne zou innentrekken en de ‘nazi-leiding’ zou onthoofden, om daarna te wachten tot het hele land zich in vredig in de Russian Armen vlijt – nu overgaat naar plan B.

Plan B is dat het Russian leger willekeurig op Oekraïense burgers, flatgebouwen, ziekenhuizen, bedrijven en zelfs schuilkelders schiet – what is the law in the world weken – met het doel Oekraïners hun huis te doen ontvluchten, an enormous vluchtelingencrisis in Oekraïne brengen te, still belangrijker, an enormous vluchtelingencrisis in the upcoming NAVO-landen.

I can think of the Poetin as saying that Oekraïne can’t be in large numbers with militaire middelen in zijn vredesvoorwaarden niet gewoon kan opleggen, de tweede best optie erin bestaat vijf tot tien miljoen Oekraïense vluchtelingen, vooral vrouwen, kinderen en ouderen, Polen, Hongarije en Western Europe within drijven. De bedoeling: NAVO-staten opzadelen met een intense maatschappelijke en economic load, waardoor ze uiteindelijk Zelensky onder druk zetten om in te stemmen met gelijk welke voorwaarden van Poetin om de oorlog te beëindigen.

Also impliceert zijn plan dat ze oorlogsmisdaden zullen begaan die van hemzelf en de Russian state permanent paria’s zullen maken, toch hoopt Poetin waarschijnlijk dat de nood aan Russe olie, gas en graan – en aan de Russe hulp voor regional kwesties zoals de nakende nuclear deal met Iran – de wereld soon zal force om opnieuw zaken te doen zals in het verleden.

Het plan B van Poetin lijkt te verlopen volgens plan. Het Franse nieuwsagentschap AFP meldde zondag vanuit Kiev: “Meer dan 3.3 miljoen people zijn uit Oekraïne weggevlucht sinds het uitbreken van de oorlog. Het is the snelst aangroeiende vluchtelingencrisis in Europe are the two Wereldoorlog. The excess sea level is foreseen in children, following the VN. There are now 6.5 million people between the two countries within the country borders of the Vlucht zijn.”

In the report it went: “The Britse Minister van Landsverdediging zei zaterdag dat Oekraïne zijn luchtruim effectief blijft verdedigen, waardoor Rusland afhankelijk is van wapens die het lanceert vanuit zijn own luchtruim. According to the communiqué, Russia is required to implement a new implementation strategy. Wellicht keeps that de willekeurige inzet van pens, which suffers tot me burgerslachtoffers, de Vernieling van Oekraïense infrastructuur en een aanwakkering van de humanitaire crises’.”

Het plan B van Poetin stuit real hard op Biden en Zelensky. Zelensky’s plan A, that volgens mij zelfs beter verloopt dan hij gehoopt had, is te vechten tot het Russian leger vastzit op het terrein, zijn wilskracht te breken, and daarna Poetin te dwingen in te stemmen met Zelensky’s voorwaarden voor een vredesakkoord – met groot gezichtsvault voor de Kremlin-baas. On thanks to the barbaarse aanpak van the Russian strijdkrachten houdt Zelensky houdt wijselijk rekening met een diplomatieke oplossing en penetrt hij aan op onderhandelingen met Poetin, terwijl hij ondertussen zijn troepen en mensen aanvoert.

The New York Times reported that “de oorlog in Oekraïne uitdraait op een impasse na meer dan drie weken van Gevechten, warbij Rusland nog amper vooruit komt en Alsmaar vaker burgers viseert, zeggen analisten en Amerikaanse officials. ‘Oekraïense strijdkrachten hebben de initiële Russian campagne van deze oorlog verslagen’, Schreef het Institute for the Study of War, een onderzoeksinstelling uit Washington, in an analysis. Consequently, the Russians will not send an analysis over the mankracht and het material from Hoofdstad Kiev and other large cities such as Charkiv and Odessa in these countries.”

Het plan A van Biden, waarvoor hij Poetin expliciet waarschuwde om een ​​oorlog af te turn, what dat hij economic sancties tegen Rusland zou uitvaardigen van een omvang die het Westen nooit eerder gezien had – met als doel de Russe economie total lam te leggen. De strategie van Biden- waar also wapenleveringen aan Oekraïne deel van uitmaakten – doet prices dat.

Russian factories now want to do something about microchips and other raw materials that will normally be sold in the West. He was veel less flown to in Russia because many commerciële vlittuigen own dom were van irse leasingbedrijven, and Airbus and Boeing refuse onderdelen te leveren voor vlittuig the wel in Russian hands zijn. On the other hand, dozens of young people in the tech industry are thrown away from the door in the country. En dat allenmaal nog geen maand nadat Poetin ten oorlog trok.

“Meer dan de helft van de goederen en diensten die Rusland Binnenkomen, gaat uit van ongeveer 46 lands the sancties of handelsbeperkingen hebben opgelegd, met de Verenigde Statesen en de Europese Unie die vooropgaan”, Schreef The Washington Post op gezag van het economic onderzoeksbureau Castellum.ai.

The Post vervolgde: “Tijdens een televisietoespraak donderdag leek een boze Russian president Vladimir Poetin de problems toe te geven. Hij dat de vele sancties zouden suffer dead ‘the structural changes in our economy’, maar hij two ook dat Russia ‘de pogingen dead een economic blitzkrieg’ zou afslaan. Poetin zei: “Het is momenteel moeilijk voor ons. Russian financiële installations, large bedrijven en kmo’s staan ​​onder ongeziene druk.’”

At the end of the day it is: zal de druk op NAVO-landen van de vluchtelingen die de oorlogsmachine van Poetin creëert – elke dag komen ernieuwe bij – het halen van de druk op zijn vastgelopen leger in Oekraïne en op zijn economie in Russia – the ook elke dag groeit?

Het antwoord op die vraag beslist wanneer en hoe deze oorlog eindigt – ofwel met een duidelijke winnaar en een duidelijke verliezer, ofwel, misschien waarschijnlijker, met een soort vuil compromis in het voor- of het nadeel van Poetin.

Ik zeg ‘missheien’ omdat de kans bestaat dat Poetin geen vrede neemt met een gelijkspel of een vuil compromise. Hij kan het Gevoel hebben dat everything that is less then a total Zege neerkomt op een vernedering the zijn autoritair bewind ondermijnt. In that case it is possible to opt for a plan C – my gok: flight of raketaanvallen op Oekraïense militaire bevoorradingslijnen aan de grens met Polen.

Poland is a NAVO-lid, en een aanval op zijn grondgebied zou other NAVO-leden obligated te hulp te schieten. Poetin zou can think of that as hey that can forceren, in some NAVO shoot Poland te hulp, that de NAVO dan uit elkaar zal vallen. Het zou inderdaad suffer tot hoogoplopende discussies in all NAVO-states – vooral in de Verenigde States – over de vraag of het verstandig is betrokken te betrokken bij een Derde Wereldoorlog met Rusland. Wat he also born in Oekraïne, as poet de NAVO kan splinteren, dan zou dat een verwezenlijking zijn die al zijn verliezen maskert.

As the plans A, B and C van Poetin mislukken, dan vrees ik dat hij zal voelen than een in a hoek gedreven dier en zal opteren voor plan D: de inzet van ofwel chemical weapons, ofwel de first core bomb are Nagasaki. Het is a moeilijke zin om te Schrijven. Maar the mogelijkheid negeren, zou extremely naïef zijn.

© 2022 The New York Times Company

ttn-31