Group of 150 soldiers from the Russian deel republic Boerjatië deserted and kept the field near the house

Een deel van de Boerjaten die als contractniki (contract soldiers) in the Russian legionnaires meevochten in Oekraïne keerde volgens de mensenrechtegroep Vrij Boerjatië afgelopen weekeinde terug in de hoofdstad Oelan-Oede. The rest was in other cities in Russia aan.

The soldiers were killed by Aleksandra Garmazjapova, het hoofd van de mensenrechtengroep, vorge maand hun contract, nadat enkele van hun vrouwen de plaatselijke governor hadden opgeroepen hun really genoten terug te halen uit Oekraïne. Volgens hen were ze ‘moreel en fysiek uitgeput’.

De terugkeer van de Boerjatische soldaten is een teken dat de onvrede in de straatarme deelrepubliek over het hoge aantal geneuvelde militairen uit Boerjatië begins toe te nemen. Vanwege het gebrek aan banen en de location lonen in Boerjatië zien veel young Boerjaten zich gedwongen works te zoeken bij het leger.

De afgelopen maanden hebben volgens Garmazjapova al vijfhonderd Boerjatische soldiers aanklopt bij haar organisatie, omdat ze niet wisten wat ze in Oekraïne deden en not meer verder wilden Vechten.

Het kostte de weigeraars de nodige moeite onder hun contract uit te komen. Some of the soldiers who were all gone near the house were sent to the Loehansk region, which was in the hands of pro-Russian separatists. Then you will be in a large building and on the other hand with the three elements that you want to move for the right zone.

Ook uit other achtergeleven regio’s in Russia come reports about the military who refuse to defend themselves in Oekraïne. Volgens de onafhankelijke site media zone keerden al vrij soon na het begin van de oorlog rond de vijfhonderd leden van de Nationale Garde uit deelrepubliek Kabardino-Balkarië naar huis terug. Het was de bedoeling dat zij zouden been indicated om de orde te handhaven in de door het leger bezette gebieden, maar in plaats daarvan kregen zij het bevel mee te doen aan de (mislukte) bestorming van Kiev.

There were protests by the guardsmen toestemming van hun meerderen om naar huis terug te gaan. Officieel mag de Nationale Garde, een directly ordetroepen the Rechtstreeks onder President Poetin Vallen, avenue op Russian grondgebied opereren. Toch be de teruggekeerde guards eenmaal thuis onmiddellijk ontslagen because of ‘weigering een Dienstbevel uit te voeren’.

ttn-31