“Following jaar systeemverandering of faillissement”, says De Wever | landlocked

When he came to Verkiezingen in June 2024 due to “system change”, Steven het land af op een “failissement”. “Het is dat of de welvaart lost. We want to get away from the Vivaldi-Titanic to Vlaanderen in Welvaart”, so that N-VA-voorzitter Bart De Wever for aanvang van de 11 July-viering in the Brusselse stadhuis. The coalitiepartners in the Vlaamse regering, Open VLD and CD&V, also fail for the following stage in the staatshervorming, which is probably more important than N-VA.

Op de Vlaamse feestdag prominent politicians say that they are outside of Vlaanderen and the role of Vlaanderen in the state structure. Flemish Minister-President Jan Jambon gaf gisteren/maandag in Kortrijk al een schot voor de boeg met een pleidooi voor een staatshervorming op Basis van artikel 35: alle bevoegdheden naar de deelstaten, “behalve die kwesties waarvan de deelstaten met elkaar afspreken dat ze federaal mo eat blijven”.

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is dat soort omwenteling of een dergelijke “system change” een must. “Het is dat of ours welvaart verliezen”, said De Wever. Volgens hem gaat het om een ​​“logical stap”. “De onmogelijkheid om nog iets te change zal de motor zijn naar die stap”, adus nog De Wever.

When he didn’t want to change it in Vlaanderen, he was given extra permission to do so, then Bart De Wever said he’d be able to do so with less parliamentary orders, “bijvoorbeeld met 100 (in plaats van de huidige 124, ed.). Maar veel liever zeet De Wever de afschaffing van een aantal parliamenten, zals de Senaat, het federale parlement en het Brussels parliament”. “In a constructie met enkel een Vlaams en Franstalig parlement kan het Vlaams Parlement meer parlementsleden krijgen”, states De Wever.

“Nog genoeg work on the plank”

Following CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zijn he effectief bijkomende steps in de staatshervorming Nodig. Mahdi knows what to do about the labor market in the national government district. Maar Mahdi past for a statement of “confederalism of niks”. “Dan zorg je net voor de afbraak van de welvaart in Vlaanderen”, Aldus Mahdi.

Also Kersvers Open VLD-voorzitter Tom Ongena failed for a new state hervorming. “Maar the moet onze structuur minder complex made en moet care for more efficiëntie. We gaan niet mee in een emerging as opstap to de splitsing van het land”, says Ongena.

Big trembling Jeremie Vaneeckhout is upset about what he’s doing with jambon and co for more Vlaamse bevoegdheden. “Hij zou beter de rest van het jaar meer werk maken van de bevoegdheden die Vlaanderen al heeft. He lies there nog genoeg work op de plank, think about it aan het lerarentekort, de Wachtlijsten in de zorg of de sociale woningmarkt, de uitdagingen op vlak van klimaat en Landbouw,…”

LEES OOK:

Theo Francken (N-VA) is duidelijk op Vlaamse feestdag: “Staatshervorming blijft prioriteit”

“Jongeren Zullen tand moeten bijsteken om toekomstige putten te vullen”: that zijn de winnaars en verliezers van het pensioenakkoord volgens our work expert (+)

Zuhal Demir (N-VA) warns of Franstaligen for 2024: “Zonder staatshervorming vrees ik een revolutie”

ttn-39