‘Een ‘Grote dame’ laat ons – veel te vroeg – verweesd aft’

Caroline Pauwels, hoogleraar in de communicatiewetenschappen, what rector van de Vrije Universiteit Brussel, waaraan also het UZ Brussel is connected, from 2016 to 2022. Ze leed al enkele jaren aan maag- en slokdarmkanker. Eerder dit jaar besliste ze omwille van haar ziekte haar functie as VUB rector neer te leggen.

“We miss Caroline aan de VUB enormously, but we grow hair old in ons hard blijven dragen,” says Jan Danckaert, rector ad-interim and verkozen opvolger. “Ze heft van de VUB a warm, bonded and meelevende university maakt. It connects the VUB with the international, diverse and international character of Brussels which is a priority. Each one is toe for Caroline Pauwels. Ze luisterde goed, nam de tijd om na te Denken, en kwam dan tot een welverwogen beslissing, steevast met het oog oprechtvaardigheid en menselijkheid.”

Marc Noppen, CEO of het UZ Brussel, states that Pauwels erin said is om de VUB ‘een duidelijke smoel’ te geven ‘en op het voorplan van het maatschappelijk debat in Vlaanderen, België, zelfs Europa, te plaatsen’. “Met als drijfveren authenticiteit, verbinding, liefde voor de student, de academie, ‘haar’ universiteit, de medemens. Een ‘Grote dame’ laat ons – veel te vroeg – verweesd aft. Het was een eer om met hair seeds te works.”

Pauwels overleed gisteren in het UZ Brussel. Ze laat twee children eighth.

The VUB wordt so opnieuw three times. Gisteren will duidelijk dat Pauwels voorganger Paul De Knop, which al jarenlang leed aan uitgezaaide melanoomkanker, op 67-jarige leeftijd was overleden.

ttn-31