Duikers want onderkoelde festival-goers uit slotgracht redden op Voodoo Village: “Hij stapte in de modder en rakte er niet meer uit” | Grimbergen

HumbeekOp het muziekfestival Voodoo Village most de brandweer zaterdagavond round 20 uur een man uit de ondiepe slotgracht van het festivalterrein redden. The festival-goers were very busy in the modders and there was no way out of the vijver. Hij was even onderkoeld and was transferred to the controle naar het ziekenhuis.

Het was verboden om the slotgracht van het’s Gravenkasteel in te gaan, dat stone duidelijk aangegeven met hekken op het festival. Toch kwam de man in het ondiepe water terecht. Omstaanders hadden al snel door dat hij vast zat in de modder, maar konden weinig doen. Tijdens zijn poging om uit het water te geraken, much de man also nog eens voorover. Op dat Moment raakt hij helemaal in paniek en probeerde hij zijn hoofd boven water te houden.

redding operation

De brandweer snelde ter plaatse en een team van duikers went het water in om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. Helaas lied that not van een leien dakje. The modder was zo dik dat de duikers zelf moeite hadden om overlap te blijven. Ruim een ​​helped you after the man in the vijver was geraakt, kon de brandweer hem eruit trekken. Hij was onderkoeld and were the plaatse meteen opgewarmed with behulp van thermal dekens. The organization was based on the fact that the man het intussen goed. “Thank you very soon in the case of the right choice for the help service, and the man quickly got it from the water. Hij will be sent separately to a EHBO post, but it was soon stable. Hij will be brought to the controle near the ziekenhuis”, aldus Maxim Dekegel, organizer of Voodoo Village.

Festival-goers raakt vast te zitten in slotgracht op Voodoo Village © Dieter Nijs


ttn-39