Did Vlaams Belang work directly mee aan wapendeal with Russia?

In a first aflevering schreef humor al hoe Vlaams Belang al twintig jaar long zoete broodjes Bakt met the Russian regime, in deel 2 wordt zoomed op de international trips van enkele partijtoppers. So traveled Filip Dewinter met onder sea zijn vaste fixer Frank Creyelman in het gezelschap van wapenhandelaren naar het International Economic Forum op de Krim. Russian zakenman Andrei Nazarov is covoorzitter from this forum. Het jaarlijkse evenement wordt organized om the Russian economy op gang te bring en het imago van Russia te beteren.

Frank Van Oosten, een Antwerpse vastgoedmakelaar, ontmoet Nazarov op een conference in Wenen in 2018, was also Dewinter kort spreekt. The vastgoedmakelaar is also CEO of hetdefensie- en ruimtevaartbedrijf Arcadia Engineering. Van Oosten has a good word for a question: “Nazarov is a vriend van Poetin.” De ontmoeting zou zijn opgezet door Dewinter en co., maar de wapenhandelaar ontkent dat hij met Nazarov spreekt over zijn bedrijf.

humor Beschikt over Mailverkeer waruit blijkt dat Frank Van Oosten wel degelijk militair material bij Nazarov heeft aangeboden. The catalog also includes Van Oosten with Dewinter and Frank Creyelman. “Andrei Nazarov is the sponsor of Flemish concerns”, says an informant humor. Heeft het gelobby iets opgeleverd? That is unique, it is not evaluated here. Wanneer de doorlog in Oekraïne uitbreekt, neemt Vlaams Belang afstand van the Russian connectie.

ttn-31