de controversiële imam Hassan Iquioussen

Iquioussen is oppackt in de omgeving van Bergen, so neemt The morning. Tegen de man was he een Frans aanhoudingsbevel. Volgens het Franse is fair Iquioussen in overtreding with de wet, omdat hij zich onttrokken heeft aan uitwijzingsbevel near Morocco. Daardoor zou hij in Frankrijk drie jaar gevangenisstraf risker.

Op Facebook heeft Iquioussen een pagina met 47.000 volgers, the hij vraagt ​​om donaties voor dejustelijke costs. Hij het het over een heksenjacht tegen someone who says “een boodschap van vrede, tolerantie en samenleven”.

The imam made the request for YouTube, so that’s what it’s like for a channel that has 181,000 subscriptions. In the video’s shows that vrouwen in de Keuken thuis horen, noemt that terreuraanslagen zals the van 9/11 pseudo-aanvallen court op het voeden van haat tegen muslims and beweert that dat Joden een complot tegen muslims smeden.

Iquioussen was born in Frankrijk, maar heft de Moroccan nationality. Toen hij meerderjarig werd, koos hij ervoor de Franse nationality niet te dragen. Hij kan ook niet zomaar naar Morocco irritate, want het country heeft zijn consulaire doorgangspas opschort.

Volgens Frankrijk staat de imam den bij de Moslimbroederschap en volgensjustelegijke documents heeft hij zich uitgesproken tegen de lekenstaat en zette hij aan tot “een soort van separatisme”, “complotten over Islamophobie” en “anti-Semitic theories”.

The preacher is scheduled to be August 30th, the date given for the Franse Raad van State zijn uitwijzingsbevel bevestigde. Een zoektocht bij zijn familie in het Noord-Franse Lourches leverde niets op.

Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin made a staatszaak van om te man weer te pakken te krijgen en hem vervolgens uit te wijzen. Beginning in Augustus, it was suggested that Iquioussen was near to the country, but state secretaris for Asia and migration Nicole de Moor (CD&V) said that the situation was “something before”. Intussen is duidelijk dat hij zich hier een maand heeft schuilgehouden.

Moor reageert on Twitter on zijn aanhouding: “Deze man may not stay in Belgium, Frankrijk heeft een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. That will mean that he met justitie wordt same work om hem van het grondgebied te verwijderen.”

Franse politie voor een huis van de Familie van Imam Hassan Iquioussen, in Lourches, North-France, op 30 AugustusBeeld AFP

ttn-31