Brutal schatgravers op zoek naar nazischat in Nederland, zelfs op privéterrein: “Zijn daar really heel boos over” | Buitenland

De Nederlandse politie heeft dit weekend as a special opdracht meegekregen om Schatgravers en -zoekers met detectoren Weg te sturen uit het gebied rond landgoed Den Eng in Ommeren. Het was meteen al een aantal keren raak, Ommeren has become the last 24 uren een aantal kuilen rijker. Lukrake schatgravers zijn volop op zoek naar een nazischat.


Eric Wijnacker

8 jan 2023


Latest update:
07:06


Bron:
AD.nl

Aan het and van de Tweede Wereldoorlog zou in de buurt van het Nederlandse dorp Ommeren, in de province Gelderland, een schat zijn buried by German soldiers. De Duitsers raise volgens de overlevering sieraden, noblest, golden horloges en munten in munitiekistjes buried, after that ze hadden gevonden in de stad Arnhem. The valuables were blazed door het oorlogsgeweld uit hun kluis in een Arnhemse bank.

Schatkaart

In the National Archives of the Netherlands, this week’s schedule was published, but the number of reports from the Nazis met with a national government. The schatkaart kwam meteen volop in de media, met veel goudkoorts bij our noorderburen tot gevolg.

Het Nederlandse dorp Ommeren. © REUTERS

“Gevaarlijk”

The official Buren was only intended to be carried out, so that there was a general statement about shadow hunters and wars: Het zoeken is daar gevaarlijk vanwege mogelijk onontplofte bomben, landmines of grenades. We raden dan also af om te gaan zoeken naar de nazischat.”

Het is also “verboden om zonder ontheffing van het college van burgemeester en wethouders in het openbaar een metal detector of enig other voorwerp voor het opsporen van metalen voorwerpen te gebruiken of bij u te hebben”, schreef de gemeente.

There is a gaan near the graved corners near a boomgaard along the Hogestraat in het dorp.

There is a gaan near the graved corners near a boomgaard along the Hogestraat in het dorp. © Raphael Drent

Graven, graven en nog eens graven

Patrolling politiemensen hesitate because of the waarschuwing gisteren onder meer (jonge) mannen who aan de Hogestraat in het dorp bezig were om bij elke boom the ze tegenkwamen een gat te graven, op zoek naar de vermeende Duitse nazischat.

A more brutal zijn not known te work done in a kersenboomgaard of the family Van Dee near Huize Den Eng. Ze bebben daar op privéterrein enkele Kuilen, van Ruim een ​​meter diep, gegraven and hebben vervolgens de boel de boel gelaten.


rate

Je moet de brutaliteit maar hebben om op particulier terrein zomaar te gaan graven

Jannie van Dee

ttn-39