Britse ambassadrice in Moscow op matje geroepen because of “onbeleefde uitspraken van Boris Johnson” | Buitenland

The British ambassador Deborah Bronnert is in the Russian city of Moscow op het matje geroepen na uitspraken van Boris Johnson over Vladimir Poetin. The Britse premier heeft volgens Moscow “onbeleefde” opmerkingen written over the Russian president.

Johnson said in German about ZDF that Poetin het offensief in Oekraïne niet zou hebben gelanceerd than hij een vrouw was werweest. Vervolgens kraakt hij de Russian military operatie as “een perfect voorbeeld van mannelijke toxicheid”.

Van zijn kant zei Ben Wallace, the Britse Minister van Defensie, broadcast on LBC Radio dat “President Poetins kijk op zichzelf en de wereld het syndroom van een Kleine man is, een machovisie”.

The Russian Ministerie van Buitenlandse Zaken shows the tegenover de Britse diplomate “violently” te hebben protested tegen de “openlijk onbeleefde opmerkingen van de Britse autoriteiten jegens Rusland, zijn unfortunately, zijn functionarissen en het Russian people”.

“In a beleefde samenleving is het bruuikelijk om excuses aan te biden voor dit opmerkingen”, benadrukte the Russian diplomacy. Het ministerie hekelde een “can be applied for insulting reports”.

ttn-39