België strutt militairen naar Oost-Europa ter steuning van NAVO-troepen | Oorlog Oekraïne en Rusland

België zal zijn responsible for nemen en military ter beschikking places of the quick reaction power of the NAVO. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open vld) vrijdagavond gezegd op het VRT-journal. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg lays the first vrijdagavond weten dat de NAVO eenheden van haar snelle reactiemacht (Nato Response Force, NRF) gaat ontplooien ter afschrikking van Rusland en “om te reacten op elke onvoorziene omstandigheid”.

Lees everything about the conflict in Oekraïne in ons dossier.

The NAVO besliste vrijdag om the NATO Response Force te planned in a reaction to the Russian agressie in Oekraïne. Was de enheden Precies gestationeerd, according to secretaris-generaal Jens Stoltenberg not, but het gaat om de ostflank van het NAVO-grundgebied. Naar Oekraïne zelf geen NAVO-troepen gestuurd. Het country is geen NAVO lidstaat.

België heeft intussen de vraag regenerated om troepen ter beschikking te places van die nelle reactiemacht. “We gaan onze verantwoordelijkheid daarin opnemen”, stated prime minister Alexander De Croo vrijdagavond in Het Journaal.

Belgian militairen zullen dus deelnemen, al is volgens De Croo nog niet duidelijk om hoeveel troepen het zal gaan. Ze gaan in elk geval richting de ostflank van het grondgebied van de Noord-Atlantische alliance, aldus de premier, “om heel duidelijk te maken aan Rusland, dat zich vandaag really op een zeer aggressive manner draagt, dat we geen millimeter toegeven op het grondgebied van de NAVO”.

“Ter land, ter sea and in the air”

NAVO-secretaris-general Jens Stoltenberg said that there was no gestationeerd there. The ontplooiing comes in the land, the sea in the air, adus de NAVO-baas. “Duizenden NAVO-troepen should be clear if you need to come as no longer than zijn, not as a honderdtal gevechtsvliegentuigen op sea dan 30 locations and 120 schepen van het hoge noorden tot en met de Middellandse Zee.” Volgens Stoltenberg raises a number of lid dates for extra troepen te leveren ter versterking van de ostflank van de NAVO. “The coming days and weken zal de NAVO haar aanwezigheid aan de ostflank nog amsterken”, luidde het.

The NRF is a quick reaction that makes it easy to understand. Ze bestaat uit eenheden van Land-, Flug- und Zeemachten and omvat also speciale troepeneenheden. Frankrijk staat moments aan het hoofd van de NRF.

Extra weapons for Oekraïne

The unfortunately van de NAVO-lidstaten hebben tijdens hun video-overleg vrijdagnamiddag also toegezegd om Oekraïne extra wapens te sturen. Daarbij gaat het onder sea over Luchtafweer.

In a declaration on the other streepten de staats- and regeringsleiders van het bondgenootschap dat de maatregelen “preventief, proportioneel en niet gericht op escalatie” zijn.

On that day, the NAVO had been activated in the light of the Russian project on Oekraïne de processing plans for hair oostelijke flank. The operbevelhebber van the NAVO-strijdkrachten kreeg daardoor stretching bevoegdheden om bijvoorbeeld troepen op te iron and te herpositioneren.

Stoltenberg riep Rusland nog eens op zijn troepen terug te trekken en te stop with the invasion of Oekraïne. Deze oorlog “reinforced de veiligheid van Rusland niet” in Moskou zal er niet uitkomen met “meer respect (van de kant van de Internationale gemeenschap)”, aldus de Noor.

The NAVO-baas prees also de moed van de Oekraïense troepen en hun capacity om “de Russe troepen belangrijke Schade toe te brengen.”

ttn-39