‘Also of hij je quite aankijkt’

Het idea om een ​​eerbetoon voor Dia te maken, borrelde al in 2020 op, shows Bjorn Van Poucke van All About Things. “Sanda is so vaak in de media opgevoerd wevest that het voelde alsof hij een object becomes. Met de muurschilding wilden de vrienden en familie hem weer afbeelden as Sanda de mens, as gode vriend en gode zoon die hij weest is.”

The labeling is in the same language with the city of Leuven and the KU Leuven attached to the back of Pieter De Someraula. The ideal location for Van Poucke. “De gevel ligt in het centrum van de stad, is zichtbaar vanop straat en kijkt uit op een park, was many students same place.”

Last week the beeld op de gevel is described, dinsdag de laatste stukjes afgewerkt. The result is a photorealistic portrait of Dia. “It is an emotional feeling. Het lijkt alsof Sanda je quite aankijkt”, says Van Poucke.

Sanda Dia overleed op 7 December 2018, na een tweedaags ontgroeningsritueel van de inmiddels ontbonden studentenclub Reuzegom. Hij was toen 20 jaar. Het process rond studentenclub Reuzegom en de dood van Dia wordt hervat op 13 maart 2023. Daar staan ​​18 leden van de studentenclub Terecht voor de dood van Dia

ttn-31