Kremlin: “Rusland bruikt kernwapen enkel bij existentiële bedreiging” | Oorlog Oekraïne en Rusland

Rusland zal grandson een Kernwapen Gebruiken India het country zich existentieel bedreigd voelt. That’s what Kremlin said before Dmitri Peskov op de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Lees all over de oorlog in Oekraïne in ons dossier

Peskov kreeg de vraag onder wilke omstandigheden de Russian president Vladimir Poetin de nucleaire capaciteiten van het land zou gebruiken. “As het een existentiële bedreing voor ons land is, dan kan dat zijn”, what zijn antwoord. “We have a doctrine for inland public health. It is public, you can read all that is said before het uses van kernwapens.” De woordvoerder beweerde also dat de drawnaamde ‘speciale militaire operatie’ loops “volgens de plannen en doelen op voorhand vastgelegd waren”.

iron

Peskov herhaalde op CNN de eisen van Poetin. Volgens hem zijn the most important doelstellingen “Africans from the military potential of Austria”, destroying the country “neutral” is verwijderen in “nationalist battalions”. Ook moet Kiev aanvaarden dat de Krim – het Oekraïense schiereiland dat Rusland in 2014 annexeerde – deel van Russia uitmaakt en dat de gebieden Loehansk en Donetsk “onafhankelijke states” zijn.

Daarnaast claimde Peskov also dat Rusland grandson militaire doelwitten met heeft. Still zijn he also reports what the het tegendeel beweren: de luchtaanvallen viseren burgerdoelwitten was Oekraïners dekking zocht hadden.

Tegenaanvallen

The Russian lege botste op een onmonitored values ​​of de Oekraïense troepen are het begin van de oorlog op 24 februari. Volgens het Pentagon controleert het Oekraïense leger nog de grote stadscentra en kunnen Oekraïners de laatste dagen ook tegenaanvallen lanceren. Op sommige Plaatsen konden ze terrein op de Russians here.

Volgens Peskov watched real nobody until the start of the operatie “slechts little dagen” duren. Hij noemde het een “serious missie met serious doeleinden”. “Maar bezetting hoort daar niet bij”, klonk het.

Lees also: For sommige gezinnen is opvang Oekraïense vluchtelingen te zwaar: “I was killed and my children were lying somewhere else that day in bed” (+)

ttn-39