Zeldzaam Schildij van Brueghel de Jonge ontdekt achter deur in Frans huis | Art & Literature

A family in the northern part of France noticed recently that het vergeelde doek dat al jaren achter de your van de Woonkamer hangs, in Werkelijkheid a erg waardevol artwork is van de hand van de zeventiende-eeuwse schild Pieter Brueghel de Jonge. Het work gaat later deze maand in Parijs onder de Hamer.


kv

08-03-23, 18:01


Latest update:
08-03-23, 18:04


Bron:
Ouest-France, The Guardian, Art in Flanders

Het doek is al ists 1900 in het bezit van de Familie, meet 112 centimeters to 184 centimeters and is a versie van ‘De Boerenadvocaat’, waarvan Brueghel zo’n 90 copies produceerde. The work is vermoedelijk described as tussen 1615 and 1617 and is estimated to be worth 800,000 euros.

Veilingmeester Malo de Lussac ontdekte the work tijdens and inventory van de won op verzoek van de erfgenamen van de eigenaar. “In the family it was known as ‘de Brueghel’, but there was an idea that there was a real thing. Ze thought that a copy would work. There was a piece of decoration that was never seen before,” says de Lussac.

“Unike vondst”

An expert in Germany verifies the authenticity of the document. “Toen bevestigd was dat he een Brueghel was en ze het concern ervan inzagen, before ze ons om een ​​foto van hen te nemen voor het doek waar ze al die jaren mee hadden geleefd. Het was zowel grappig than ontroerd”, aldus de veilingmeester. “Het is one of the only ones who ever badly had a career in it. Het is a erg ongewoon schildij op vlak van grootte en het feit dat het in uitstekende condition is.”

satire

‘De Boerenadvocaat’ is a satirical work waarin de advocaat wordt voorgesteld than een sluwe, arrogant man the de naïeve boeren who hem raadplegen overbluft met massa’s papers. In het 17de-eeuwse Brabant was de advocaat op het platteland always a belangrijk vertrouwenspersoon. De boeren in zijn kantoor brengen goederen om he te betalen in natura.

Het work wordt later deze maand covered by veilinghuis Drouot in Parijs, covered by a certificate of authenticity.

Pieter Brueghel de Jonge was born in Brussels en groeide op Mechelen. Hij is de oudste zoon van de zestiende-eeuwse Pieter Bruegel de Oude en broer van Jan Brueghel de Oude. Hij schildde vooral Landschappen, religieuze onderwerpen – waaronder uiteenlopende afbeeldingen van de hel – dorpstaferelen en bloemen, maar hij was also a productief kopieerder van de popularste works van zijn vader.

Schrijfster Saskia De Coster blikt terug op maand long opsluiting in KMSKA: “Jongeren kwamen met TikTok-filmpjes aan het glas staan ​​omdat ik sociale media most ‘missen’” (+)

ttn-39