Yuri (14): “Ik zag hoe Russian soldaat mijn vader doodschoot in Boetsja” | Oorlog Oekraïne en Rusland

Yuri Nechyporenko fietste op 17 maart om 11 o’clock ‘s ochtends met zijn vader Ruslan naar het center van Boetsja, waar hulpgoederen will be implemented. A Russian soldier held him on the other way. The 14-year-old Yuri most made the children’s hoe zijn father will be shot. This is shared in a known telefoongesprek with the BBC, zijn mama Alla aan zijn zijde.

Op 17 maart what he geen elektriciteit, gas of water sea in Boetsja. He was a tekort aan Basisbenodigdheden in de stadt, the een van de eerste what the de Russian troepen innamen, terwijl ze oprukten naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Yuri wou met zijn vader medicinen en voedsel ophalen. Maar onderweg held a Russian soldier in the state. The father and zoo were met and handed in the air and said that there were burgers waiting for them.

“Toen draaide mijn vader zijn hoofd mijn kant op, en werd hij neerschoten… Hij werd twee keer schoted in the bristles, prices were het hard zich bevindt. Hij lot neer,” says the 14-year-old Yuri. The Russian military shoot also op de tiener. Yuri will be raakt in zijn left hand in a lot more. Terwijl hij op de grond lag, vuurde de soldaat opnieuw, in de arm van de jongen. Hij lag op zijn buik en konniets zien. De soldaat schoot nogmaals en mikte op het hoofd van Yuri. “De kogel went door mijn kap”, says hij aan de BBC.

The military shoot opnieuw op Yuri’s papa, in diens hoofd. De man was toen al dood. The wounds were bleefed by fears in panic, the Russian soldiers were dead when they were aft in a pantry wagon. Yuri stoned op en rende away.

Yuri went with zijn papa Ruslan hulpgoederen afhalen in Boetsja. ©AP

The BBC can only verify that there is no reason to believe that there is no evidence that the Russians are guilty of crimes in the Netherlands and other places in the north of Kiev.

Alla, de mama van Yuri, who met gaan kijken naar man om hem medische hulp te biden, in de hoop dat hij grankel wernd was en niet overleden. Yuri smeekte hair om thuis te blijven, omdat hij vreesde dat ook zij zou been afgemaakt. Alla will be on the street Tegengehouden by Buren. “Ze zeiden mij niet verder te gaan omdat de Russen iedereen doodden in de gebieden die ze onder controle hadden”, says Alla on the BBC. The following day might bring ze toch van de Russie militairen het lichaam van haar man Ruslan naar huis. The wonden van Ruslan op beelden van zijn lijk blijken overeen te komen met het tuigenis van zijn zoon Yuri.

Ruslan was amper 49. Hij was advocaat en een action lid van de gemeenschap, zegt zijn real genote. Hij will be buried in de tuin van de gezinswoning.


ttn-39