‘Wij dragen nog steeds de gevolgen omdat hij eight years gegeden dronken op de Krim rondliep’

De partij thought “op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme”, explains Van Grieken. “Maar nu blijkt dat we forget ones grandioos hebben.”

On the other hand, Frank Creyelman, Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Mechelen, states that there are sympathies with the regime in Russia. Hij werd al more keren in Moscow uitgenodigd and was warnemer bij het controversiële referendum dat het Kremlin na de annexatie van de Krim organiseerde.

“Other parties are possible ons daar nu op te pakken, maar dat is nooit de partijlijn weweest”, says Van Grieken daarover. “Vanaf dag één hebben wij afstand taken from the Russian agressie in Oekraïne. Poetin is a dictator who begaat wreedheden.”

Creyelman is voor Van Grieken says “a local mandate is given by the honderden”. “Hij zou beter eens goed Nadenden of hij zijn politieke career zo wil terminate. Elke keer dat zijn naam in de media valt, damaged hij de hele partij. Wij dragen still steeds de gevolgen omdat hij eight years gegeden dronken op de Krim rondliep om zich was interesting te maken.”

Same with two partijgenoten trok Creyelman in 2014 naar de Krim as ‘waarnemer’ bij de volksraadpleging. That went together with some drinking. A Britse Channel 4 reporter says it’s over: “Net op Vlaamse separatist referendum waarnemers died. ‘Bent u ok?’ vroeg ik. ‘Nope.’ ‘What is he on the hand?’ ‘Dronken’, antwoordde hij waving.”

Van Grieken is also not a plan de Mechelaar uit de partij te zetten. “Hij zou beter de eer aan zichzelf te houden”, het clicks.

The partij Vooruit haalde eerder deze week uit naar Vlaams Belang en Filip Dewinter in het bijzonder. “Vandaag wordt opnieuw duidelijk hoezeer Vlaams Belang de voorbije jaren als het verlengde van Poetin in Vlaanderen heeft gefungeerd”, by Vooruit-fractieleidster Hannelore Goeman. “Naast door Poetin betaalde reisjes van Vlaams Belang-mandatarissen, nodigde Filip De Winter een Russian spion doodleuk uit op de koffie in het Vlaams Parlement zelf. (…) Gezien de zeer nauwe bound the mijnheer dewinter onderhield en mogelijks onderhoudt met het Kremlin is zijn positie as ondervoorzitter wat mij betreft bovendien onhoudbaar.”

Volgens Van Grieken hoeft Dewinter de eer niet aan zichzelf te houden. “Bovendien heeft heeft meteen na de inval zijn fout erkend en zich veronbladed omdat heij zich in Poetin heeft vergist. Het zijn alleen the greatest number of people who can offer us excuses.”

ttn-31