What does it mean to make the Reuzegomers op process day two? ‘He is duidelijk afgeproken om elkaar maximalaal te save’

Het process round student club Reuzegom en de fatale doop van Sanda Dia is aan zijn tweede dag toe. The Reuzegommers have been told beforehand what ze zullen zeggen (and what not), says justice journalist Douglas De Coninck, who is in the law court aanwezig.

Dieter BauwensApril 25, 202214:56

The day began chaotically. Why will the zitting be shaved?

“The process is in derdaad started with three schorsingen na elkaar. The previous week’s statements from the Rechtbank had suggested that the appeal of ‘toedienen van Schadelijke Stoffen met the dood tot gevolg’ te changes in ‘slagen and verwondingen’.

“Het Voordeel daarvan is that not ever more éen voor én moet gaan zien like Vissaus in de mond van Sanda Dia heeft gegoten, Maar dat men het veel breder kan bekijken: how heeft welke handelingen gesteld? That sounds logical, you want the doop to begin on December 4th, 2018. The three shafts are raised toen niets geten en zijn om waanzinnig veel alcohol te consumers. waardoor Sanda Dia was actually dead in the state what, and toen al verzorgd had been wanted.

“What is the problem now? In the anklacht staat dat de feiten hebben plaatsgevonden in Vorselaar op 5 December, terwijl dag 1 van de doop zich op 4 December in Leuven heeft afgespeeld. You was the legal-technical vraag of je zon aanklacht nog uitbreiden naar Leuven 4 december.”

“Dat blijft opvallend op dit proces: each raises aan de ene kant advocaten the met procedures bezig zijn, terwijl de nabestaanden van Sanda Dia met other vragen quotes. For the sake of knowing what else he was doing, you are lost before the young people het Zikenhuis is brought to.”

Which indruk maken de Reuzegommers vandaag verhoord zijn?

“He zijn een aantal Reuzegommers the blijven herhalen dat ze niets misdaan hebben. Het some were guilty of bankruptcy, is het blenderen van een muis, of other inbreuken op de wet op het dierenwelzijn. Dat maakt het always heel cynical. Over Sanda Dia weten ze niet meer prizes like what’s going on, there are always ze allemaal heel vaag over.”

“Deze wanted we had de douigenis van ‘Pronker’. They will be neergezet zo’n beetje as ‘de goede Reuzegommer omdat hij degene what the aandrong om Sanda Dia naar het ziekenhuis te bring. Maar ook hij zei dat hij niets weet over de discussie die daaraan voorafging.”

Blijven ze almaal semen hetzelfde keep secret, zoals je na de eerste procesdag zei?

“Dat vind ik wel. That’s why it’s also aan de Lichtaamstaal, aan der Manner waarop ze de Rechtszaal inside and Buitenwandern. Ze begin hun properly with appropriate spijtbetuigingen and de belofte dat ze zullen verellen, and antwoorden op alle vragen zullen antwoorden. He is duidelijk vooraf afgesproken om elkaar maximum te save. I have no suspicions about what to do about it.

Op a given moment fell the father of Sanda Dia de zaal uit. What are the prices for a condition?

“Een van de eerste lament the vandaag aan het woord kwam, ‘Shrek’, zei: ‘We kwamen daar aan, en toen hebben we de drie schachten een put lateen graven.’ Maar uit verschillende getuigenverklaringen blijkt dat op het moment dat Sanda Dia in Vorselaar aankwam, hij niets meer in staat what, also niet om een ​​schop vast te nemen en steken in de ground teken. Toen the fathers dus hoorde verellen dat ze met z’n drieën een put hebben gegraven, het hem even te veel, en heeft hij in het Frans geroepen: ‘Je lain, en je lain al de hele tijd.’

“Je voelt heel goed dat the people tried everything te doen om het waardig te houden, maar you know the dossier better then how ook, and you hear and voelen that he vanalles dazed and lied. That was what a van de punten was like het de vader te veel. Je zal also maar de vader van Sanda Dia zijn, en dit always have to make meemaken.”

What can we watch over again?

“Het is vooral uitkijken wat het Openbaar Ministry doet met de aanklacht. Het lijkt erop dat ze zullen meegaan in het verhaal van ‘slagen en verwondingen’, and that ze ze een argumentatie zullen developed which zegt that Sanda Dia toen hij in Vorselaar aankwam al medical concerns nodig had. Je voelt dat er nu in de vraagstelling sea en sea wordt gehamerd op hoe die jongen eraan toe was in het begin van de namiddag.”

ttn-31